Kunetz doktor: csak így tovább amatőrök!

Kunetz doktor: van amit egy egyetem egyszerűen nem tehet meg, ez az!
fotó: youtube

Arról már írtunk, hogy a közösköltség milyen viszonyban van a KATA-törvény változtatásáért. Ne gondoljuk, hogy ez az egyetlen szegmens, aminek az áremelkedése az Ön zsebét, megkockáztatom: az életét érinti majd. Itt van például az orvosi ellátás…. Erről értekezik Kunetz doktor közösségi oldalán.

“Azt ma még megjósolni sem lehet,

hogy a kormány mai KATA-s ámokfutása mekkora további kapacitás csökkentés jelent majd az egészségügyben. Ugyanis a jelenlegi rendszer azt sem tudja megmondani, hogy ma Magyarországon éppen hány orvos végez valóban orvosi tevékenységet, így az elképzelhetetlen, hogy azzal tisztában lennének, hogy az egészségügyben hány KATA-s vállalkozó van” – hívta fel a figyelmet Dr. Kunetz Zsombor orvos a kedden kormánytöbbséggel átvert KATA-cucc eddig nem említett következményére.

KATA-s orvos-vállalkozók

“Nemcsak a foglalkozás-egészségügyi ellátásokban fog ez a végig sem ötletelt változás nehezen (ha egyáltalán) helyrehozható károkat okozni, de a szakellátás egyéb formáiban is. Ugyanis eddig a szakrendelők jelentős része foglalkoztatott vállalkozó orvosokat, akik biztosították például a heti két órás idegsebészeti, vagy pulmonológiai szakrendelést.

Ezen vállalkozók között bizonyára vannak szép számmal KATA-s vállalkozók, akik a jövőben sem nem fognak már kérni az állami jóból, sokkal egyszerűbb lesz számukra ezt a nyűglődést feladni és a magánellátásban száz százalékosan kiteljesedni.

Sok kisebb nagyobb szakrendelőt taszít ez a rendelkezés az ellehetetlenülés felé

Azon vállalkozók pedig, akik eddig a hátukon vitték sok helyen a sürgősségi, vagy az aneszteziológiai intenzív terápiás ellátást egy-egy kórházban – akinek a hiánya miatt most júniusban a kormányzat kénytelen volt visszalépni és meghátrálni és meghosszabbítani a tevékenységüket újabb fél évvel – most végleg bedobhatják a törülközőt. Hiszen rájuk nem vonatkozik az álmokban létező inflációt követő béremelés, sőt bérük a jogállasi törvényben szereplő bér bruttó részét érhetik csak el, így a továbbiakban ugyanabból a bérből, most már befizethetik az államnak a bértömegük alapján a munkáltatói járulékukat és persze a további vállalkozásukhoz könyvelőt is alkalmazhatnak.

Azaz eddigi bérük jelentős csökkenni fog.. Akarja ezt bárki is? Persze hogy ők sem, simán tovább fognak állni külföldre, vagy a magánellátásba a fogorvosok mellé altatni.

De a magánellátást is megtépázza ez a rendelkezés a jövőben tisztességesen

És akkor még nem beszéltünk a szakdolgozókról. Az ő esetükben sokkal nagyobb lehet majd a probléma, elvesztésük pedig, a jelek szerint elkerülhetetlen összeomlás ékes bizonyítéka lesz!

Csak így tovább amatőrök!

p.s..: Nem, ebben a posztban nincs arról szó, hogy igazságos volt-e a KATA, vagy nem a többi adózóval szemben.

Ebben arról van szó, hogy egy ilyen át nem gondolt döntés ott is rombolni fog, ahol már eleve is az összeomlás megkezdődött, mindezt meg egy válság kellős közepére időzítik.”

1 Response

  1. 2022.07.26

    […] Kunetz doktor: csak így tovább amatőrök! […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.