L Simon lábra megy! – “zajlik a “Trianon balettünk” zenei felvétele”

Zajlik a „Trianon” balettünk zenei felvétele – posztolt ki egy kis ízelítőt a Facebookra L Simon, aki eredendően költőként funkcionált. Mint írja, a stúdiófelvételen az Óbudai Danubia Zenekar játszik, a Székesfehérvári Balett Színház bemutatója a Nemzeti Táncszínházban lesz december 1-én. Ez amúgy a román nemzeti ünnep, a Nagy Egyesülés Napja.

L Simon, a rengetegoldalú…..

Micsoda mázlink van, hogy ennyi tehetséges politikusunk van! Hogy a megannyi lehetőség birtokában miért éppen azt választották főfoglalkozásnak, amit, azt nem tudni. Orbán például elfocizgathatna a Szépkorú SC.-ben, Semjén kollégája vadászgathatna kedvére saját költségén, Kásler doktor nyugodtan elgyógyítgathatná a hozzáforduló betegeit és L Simon László írhatná verseit, meg persze borászkodhatna is. De nem! Ők politizálni akarnak!

L Simon László például elmesélte a 444.hu újságírójának, hogy

„Tőlem jött az ötlet, pontosabban onnan, hogy Egerházi Attila barátommal régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. Írtam egy történetet, egy jelenetekre bontott szüzsét, s arra szerzett egyórás zenét Kocsák Tibor. A zeneszerzés során végig együtt dolgozott a koreográfussal. A táncpróbák szeptemberben kezdődnek.”

Ami a történetet illeti….

„úgy kellett megírni, hogy arra koreográfiát lehessen készíteni. Egy barátság történetén, személyes sorsukon keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit. A cselekmény jóval az első világháború előtt indul, egy nagyváradi és egy fehérvári fiú együtt tanul a kadétiskolában, majd a háborúban egymás mellett harcolnak.

A többi legyen még titok…”

szélhámos

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.08.05 - 20:42
  Közvetlen hivatkozás

  Aztán majd csodálkozunk, ha egy másik ország állampolgáraként ébredünk. Mert hogy az irredentizmus ide is vezethet.

  Válasz
 • Avatar
  2020.08.06 - 00:09
  Közvetlen hivatkozás

  Tibi! Erre pont neked nem volt szukseged! Miert adtad el a tehetsegedet egy ilyen mindenhez erto polihisztornak? Plane egy roman nemzeti unnepre? Benned is csalodtam!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük