Sorting by

×

Lattmann Tamás: ..és ez így jelent meg mindenhol…. – Sikerjelentés Cseh-jelentés ügyben és ami mögötte van

Kedd este jelentette örömittasan Cseh Katalin és Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, hogy az Európai Parlament elfogadta azt a Cseh Katalin által készített jelentést, amely a Főváros számára is rendkívül fontos. Az elmúlt időszakban ugyanis a Magyarországra érkező uniós pénzek – a Fidesz-kormány hibái, bűnei és kompromisszumképtelensége miatt – veszélybe kerültek. Ez mind szép és jó, de…..

Lattmann Tamás olvasata a “sorok mögül”

Lattmann Tamás nemzetközi jogász közösségi oldalán avatta be olvasóit a valóságba:

“És ez így jelent meg mindenhol. Hogy na most aztán mostantól majd nagyon jó lesz. “Így”. Meg “mostantól” (ahogy máshol fogalmaztak) közvetlenül lehet menni a pénzekért a jelentés miatt. Mekkora diadal.

Ehhez képest a valóság az, hogy ebből akkor lesz valami, bármi, ha e jelentés alapján az Európai Bizottság jogszabály-javaslatot terjeszt elő, amit aztán a Parlament/Tanács kettőse a megfelelő uniós jogalkotási eljárás eredményeképpen elfogad. Optimális esetben mondjuk kb. két éven belül.

Az Európai Parlament ilyen határozatai NEM jogszabályok

Tudom, ezt annyira nehéz megérteni, hogy még Róna Péternek sem sikerült, úgyhogy azt magyarázta nemrég, hogy az EP összes határozata uniós jog, ami alapján ki lehetne kerülni az Alaptörvényt, és lám, mire jutott vele, szóval

értem én, hogy nem kell hozzáértés, de direkt azért nem kéne átverni a választókat. Az ellenzékieket sem. Az ellenzéknek sem.

És nem azért, mert az én szép- vagy igazságérzékemet sérti, hanem mert az ilyen hablattyal épp most sikerül kitermelni a most éppen ellenzéki majdani EU-szkeptikus tömegeket, akik most elhiszik ezeket a dolgokat, majd mélységesen csalódnak, hogy jéé, mégsem történik semmi.

Megéri?”

A kommentekből….

“Ez az állandó jogászkodás nem viszi előrébb a dolgokat. 😁 Ezt tudja az is aki él a rendelkezésére álló idővel.🙄 lépésről lépésre csak történik valami, előbb vagy utóbb.”

“Hát…azért….kedves Lattmann úr, nem kéne annyi embernek csalódást okoznia, holmi szakmai hozzáértésen alapuló felvilágosítással.”

“A magyar baloldal mindig külföldről várja a segítséget . Talán a választókal kéne megpróbálni.”

“végre tiszteletem Lattmann Tamás -nak mert leírta a valóságot. Nem tudom hol élnek az emberek hogy semmit sem tudnak. Egyetértek Tamással teljes mértékben. Kormányváltás esetén sem lesz változás legfeljebb nem lesz oly mértékű korrupció.”

“Én már jópár éve Eu-szkeptikus vagyok, nem kell hozzá a helyi ellenzék. Elég, hogy puszta hőbörgésen kívül öntötték ov kleptokráciájába a zsét számolatlanul, miközben már rég tudták, hova kerül. Anélkül ov nem is tudta volna ennyire tökélyre fejleszteni a többség lábtörlő pozícióját. És akkor még nem is mondom az egyéb okaim, melyek nem vitya degeszre hízlalásáról szólnak.”

“Gratula. Látja, amikor szikár, objektív szakmai véleményt ír, még én is csettintek a nyelvemmel. Ha számít is az valamit.”

Kapcsolódó

 

Lattmann Tamás: ..és ez így jelent meg mindenhol.... - Sikerjelentés Cseh-jelentés ügyben és ami mögötte van

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.