Lázár János hazudott az Orbán vejét leleplező OLAF-jelentésről

Lázár János szerint nincs szó bűnszervezetről az OLAF-jelentésben, legalábbis ezt mondta a Hír TV-nek. A miniszterelnökséget vezető miniszter hazudott, a jelentés igenis utal bűnszervezetre. 

Mint azt mi is megírtuk, a 24.hu megszerezte a teljes OLAF-jelentést. Az OLAF 35 csalásgyanús esetet vizsgált, de ebből 17-nek külön fejezetet adtak, mert ezeket ugyanarra a mintára, szervezetten követték el.

A jelentés végén a 17 összehangolt pályázat mechanizmusának összefoglalása található, és az OLAF vizsgálói itt írnak arról is, hogy a 17 pályázat összehangolt elcsalása milyen következményeket von maga után. 

A szövegben egész pontosan az áll, hogy

In Hungarian law this fall under qualification of Criminal Code, Act C of 2012: Budgetary fraud (article 396), Falsification of document/forgery (Article 345). The possible qualification of organized crime (Article 321) should also be considered.

Vagyis magyarul:

A magyar törvények szerint ez a Büntető Törvénykönyv költségvetési csalás pontjának és dokumentum hamisításának felel meg. Lehetséges, hogy megfelel a bűnszervezetben részvételnek is (321-es paragrafus), érdemes ezt is megfontolni.

Az OLAF alapvetően csak javaslatokat tesz a magyar hatóságoknak, de ezt nem hasra ütve, hanem két évnyi folyamatos nyomozás után teszi.

(Forrás: 24.hu)

Egy hozzászólás itt: “Lázár János hazudott az Orbán vejét leleplező OLAF-jelentésről

 • Avatar
  2018.02.10 - 19:36
  Közvetlen hivatkozás

  Lázár János hazudott az Orbán vejét leleplező OLAF-jelentésről

  Most pedig tegye fel a kezét az, aki meglepődött.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük