Lázár kegyvesztés után ismét a csúcson! – A kormány úgy döntött, teljesen felújítja belülről az országházat.

Alig 10 éve 2013-ban ért véget a parlament külső felújítása, most a pénzszűke idején, úgy érzi a kormány elérkezett s belsőfelújítás ideje. Miután az előkészítő munkákra össze “kapartak” 457,42 millió forintot, megbíztak a lebonyolítással Lázár Jánost.

Kegyvesztés után ismét a csúcson

A munkálatok elindításáért az a Lázár János építési és beruházási miniszter a felelős aki az előző négy esztendőt városában töltötte kimondatlanul is politikai száműzetésbe.

Messze még az első lépcsősor vége is

Ha minden felmérés és tervezés véget ér, és tudják már a válaszokat az össze fontos kérésre például, hogy az átalakítás idején hol működik az országgyűlés, hol őrzek a koronát, a munkálatok alatt lehet-e és ha igen hogyan, és mely részeit látogatni az országháznak, és a kérdések még hossza sorolhatóak lennéne, hiszen a műkincsek felújításáról is gondoskodni kell többek között.

Lázár feladata lesz, hogy a beruházási terv eredményei alapján előterjesztést készítsen a kormánynak a megvalósításhoz szükséges feladatokról, ütemezésről, a felelősökről és a további költségigényekről. (Telex)

Kétség sem fér hozzá, hogy Lázár János megbirkózik a feladattal, az ügyben azonban vannak más félelmeink, például a felújítás során alkalmazott vállalkozok, cégek vajon csak a szakami teljesítményük, és árajánlataik alapján kerülnek-e kiválasztásra, vegy itt is -amire lássuk be van esély- bekever a politika. Arról nem is beszélve, hogy a terveket eddig senki nem látta, tehát nem tudható, hogy egy valódi modernizálás-e a cél, vagy pedig valami hamis historizálás, amit a vár-rekonstrukció során is láthatunk.

Ez történt