Lázár János bemutatta a „mini ménesbirtokot” – találtunk egy hibát!

Révész Máriusz, a a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos Lázár János farvizén feltűnve bemutatták a nemzeti ménes-makettet.

Egy dolog azért hibádzik: nem vagyunk rajta mi, akik a cechet álljuk!

Egy kis táblát azért kaphattunk volna, hogy

„köszi, rendesek vagytok”,

vagy valami. De nem!

Háttér, ha valaki lemaradt volna…..

Orbán Viktor 2018 szeptemberében egy kormányhatározatban Lázár Jánost jelölte ki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztossá. Ez azt jelenti, hogy Lázár gyakorolhatja ménesbirtokon az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket.

Lázár János Mezőhegyesre mentében, … hogy átvegye Orbántól kapott jussát

ménesbirtok megvásárlását egyébként pont Lázár intézte el még miniszterként 2016-ban. Akkor 2,1 milliárd forintot csoportosítottak át erre a célra a Miniszterelnökségnek. Lázár kormánybiztosi munkáját a miniszterelnök irányítja majd, segítséget pedig Rogán minisztériumától várhat.

Tervhegyek, milliárdjainkért

  • 2200 hektár öntözhető területet közel megdupláznák.
  • a Maros vizével öntöznék a környéket, ezért 30 milliárd forintból csatorna- és öntözőrendszer épül.
  • áramellátás-fejlesztés: a gazdaság 1 milliárd forintot költ áramra, a cél, hogy a teljes birtok napenergiával működjön.

„2019-ben mintegy 15 milliárdos fejlesztést hajtunk végre, amiből felépítjük Magyarország legmodernebb szarvasmarha-telepét mintegy 1100 tejelőmarhával, 10 millió liter tejet előállítva, 3 milliárdos gépbeszerzést, mezőgazdasági gépbeszerzést fejezünk be, és egy 50 ezer, 47 ezer tonna kapacitású ipartelepet létesítünk, amely szárításra és tárolásra lesz alkalmas”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük