Lázár “sátoros ünnepe” Székkutason – a nemzeti migráns-varjú-ügy

Itt az ősz, Lázár János újult erővel járja a határt. A hétvégén egy sátor alá rendezkedett be Székkutason fogadni az ügyes-bajos dolgaikkal őt “zaklatókat”, akik a felvétel alapján nem tülekedtek a lehetőségért. 

A nemzeti varjú-ügy

A polgármesterségre aspiráló ex mindenminiszter rájött a beszélgetések során, hogy a kormány, aminek nemrég még ő is meghatározó tagja volt, elpénecolt valamit a térségben. Olyan vetési varjakat telepítettek Kékkutas határába, amik védett állatnak számítanak hazánkban és az Unióban egyaránt.

A baj akkor kezdődött, amikor a “migráns” varjak elkezdték jól érezni magukat és elszaporodtak.

“Az állam idetelepítette őket, viselje a következményeit…!”

Honnan ismerős ez a szöveg…?

“… az nem lehetséges, (…) hogy idetelepítik és utána a gazdák etetik őket….”

A többezer összeverődött varjú folyamatosan kárt okoz az itt élő gazdáknak, ha nem is “veszik el a munkájukat”, de megkeserítik az életüket, a felfalt magvakról nem is beszélve..!

Lázár szavaival élve:

“Rendszeresen tartok fogadóórákat. Ma rendhagyó módon Székkutas település Főterén egy sátor alatt fogadtam a polgárokat. Szeretem és egyben kötelességemnek érzem, hogy segítsem, képviseljem ügyeiket, ha tudom segítő tanáccsal lássam el Őket. Az egyik legérdekesebb ügy a varjak okozta mezőgazdasági károk voltak. Megoldást kell rá találni, a videóban kifejtem, hogyan is képzelem.”

A Lázár-életmű “best of”-jai – mert mindkettő van neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük