Újabb civil segítség a debreceni éhezőknek

Az Egy morzsányi szeretet Debrecenben facebook csoport február 15.-én szombaton, új kezdeményezésként ételosztással egybekötött Morzsapartira hívta a Debrecenben és környékén élő nehéz sorsú embertársainkat, kisnyugdíjasokat, gyermekeiket nehezen nevelő családokat, utcán élő felebarátainkat.

Az első debreceni Morzsaparti

kezdete előtt már egy órával közel százan álltak a sorban. Nagyon sok kisnyugdíjas házaspár érkezett, kézen fogva, ételhordóval. A sorban állók többségét ők és gyermekes családok tették ki. Többen érkeztek három, négy gyermekkel. Erre is készültünk, a gyerekeknek mesekönyvekkel kedveskedtünk. A sorban ott voltak az utcán élő honfitársaink, akik fedél nélkül, s zömük rendszeres jövedelem nélkül igyekszik fenntartani magát. Sokan jöttek rokkantkocsival, őket is megviselte az élt. A nyugdíjuk alacsony, a megélhetés sokba kerül.

A bőséges választék mellé igyekeztünk mindenkinek egy kis morzsányi szeretet is adni

Magunk sem akartuk elhinni, mikor a végén kiderült, hogy közel 250 főnek, gyereknek, felnőttnek sikerült a hétvégére meleg és hideg élelmet juttatni. A Morzsaparti zárásaként még repetát is tudtunk péksüteményből adni, így igen gazdagon felpakolva indulhattak az emberek haza, vagy a hajléktalan szállóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük