Lendvai Ildikó: Ezt a cumit nem szabad bekapni…….

Jaj,ne! Ezt a cumit nem szabad bekapni, elegánsabban: ebbe a csapdába nem szabad belelépni. A Fidesz ma az egyik bizottságban megszavaztatta a képviselői jövedelmek emelését.

Előre bocsátom:

nem ellenzem a felelős gazdasági vagy politikai vezetők tisztességes fizetését, és nem fogok helyeselni egyetlen kommentnek sem, amelyik árulást emleget, ha a képviselők nem csak minimálbérért vagy ingyen dolgoznak. Ez csak kontraszelekciót (rosszabb esetben korrupciót) eredményez, nem kívánnánk ezt se a gyerekünk tanárától, se az orvosunktól, de az autószerelőtől sem. (Majdnem gázszerelőt írtam, de az más kategória.)

Igen, én is voltam képviselő,

és volt, hogy az automatizmusokhoz kötődően akkor is megemelkedett az illetmény. (De volt, amikor csökkentettük is.) Azt is értem, hogy a Fidesz ügyesen árukapcsolást alkalmazott. Persze, nem az ellenzéki szavazatokra van szüksége, hanem csak a blamában való osztozásra.

De nem szabad olyankor a döntéshozók fizetését emelni, amikor a cafeteria megvágásával 2 millió ember nettó jövedelme csökkenni fog. Ha már árukapcsolás: álljanak el ettől, ha annyira kell nekik az ellenzék szavazata!

A Fideszt persze értem.

Annyi politikusuk keveredett már lopás gyanújába, hogy inkább megpróbálják legálisan megfizetni őket, hátha akkor nem halásznak a zavarosban. De könyörgöm: Orbán Viktor csak pár hete jövendölt gazdasági válságot. Amikor a mi kormánypárti frakcióink szavazták meg a saját fizetésük csökkentését, az épp azért volt, hogy ne csak másokra hárítsuk az akkori válság, a megszorító csomagok terheit.

Akkor most mi van?

Még nem késő kihúzni a lábat a csapdából. Még nem volt plenáris ülés. A javaslat még nincs elfogadva. Ugye nem húztok magunkra újabb terhet? Van enélkül is elég.

Képviselő-fizetésemelés: DÁ, cafeteria: NYET – „Puff, átment és kész!”

Ez ellenzék? A szemünk láttára árulják magukat…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük