Lendvai Ildikó: Kipcsak szeretnék lenni!

Az ugye nem reális opció, hogy az ország első embere megtébolyodott volna. Még feltételezni is illetlenség.

Ezért mindenki azonnal nézze meg a családfáját!

Ha csak egy csepp kun vér is van benne, tanulmányozza a miniszterelnök köszöntő szavait, amelyeket a Türk Tanács ülésén intézett Nazarbajev kazah diktátorhoz. Mert persze tudja (majd pont ezt ne tudná!), hogy a kunok valaha a kipcsak törzsszövetség tagjai voltak.

Nem régen, épp csak ezer éve

De mit nekünk egy évezred a vér szavához képest! Orbán mindenesetre így udvarolt Nazarbajevnek:

„Magyarországon vannak kipcsakok. Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk is. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is.”

Őszintén remélem, hogy Nazarbajevék nem jelentenek be területi igényt a Kis- és Nagykunságra

Talán megelégednek a kettős állampolgársággal. Az még nekik is jól jöhet egy-egy választáson, bár odáig buszoztatni kicsit költséges. Én ugyan nem rokonszenvezem a kazah politikai viszonyokkal, de azért egyszer szívesen ellátogatnék arrafelé. Tessék mondani, van még felvétel a magyar kipcsak törzsekbe?

Háttér

A Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján Orbán Viktor a magyarországi kipcsak kisebbségről tartott kiselőadást:

Szeretnék a kipcsakok nagy barátjának, Nazarbajev elnök úrnak is gratulálni a magas kitüntetéshez. 

A jelenlévők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok. 

Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is. És minden évben küldünk is neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van Magyarországon.  Elnök úr, gratulálunk a magas kitüntetéséhez

Nazarbajev, a Kunszövetség-kapitány

Az Index emlékeztetett, hogy a volt kazah elnököt, Nurszultan Nazerbajevet még 2007-ben fogadta kapitányává a Kunszövetség. A Magyarországon kunok néven ismert nép egyébként egy török nyelvű népekből – kipcsakok, sárga ujgurok, ázsiai kunok – álló törzsszövetség volt, amely a 11. században jött létre. Magyarországon a kipcsakokat leginkább kunokként ismerik, ők a 13. században telepedtek le itt, majd szép lassan beolvadtak a magyarságba.

Forrás

Gábor György vallásfilozófus ennyit tett hozzá:

Szegény, drága nagypapa! Gutwilligről igazán magyarosíthatott volna Kipcsakra. Ma veszettül trendi lennék, s a törzsfőnököm a nagy Nazarbajev lenne! És persze nürnbergi értelemben is tiszta kipcsak vér csörgedezne bennem, négy nagyszülőig visszamenőleg! Mélykipcsak lehetnék, nem amolyan hígkipcsak! Most meg sokra megyek ezzel a mélygutwilligségemmel!

3 hozzászólás

 • Avatar
  2019.10.16 - 10:29
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Ildokó, csak kibújt Önből az elvtársi agitpropos vér! Ha akkor, amikor “virágkorát” élte ez a fölényeskedő-gunyoros stílus, nem nyomatékosították volna érveiket a hazánk földjén a “testvéri tankok”, akkor most nem fogna el az undor már eme förmedvény első szavaitól is.

  Válasz
  • Avatar
   2019.10.16 - 17:39
   Közvetlen hivatkozás

   Hát, akárki is vagy, biztos kipcsak leszármazott lehetsz, így bepuszilhatsz a főnöknek is, ki szerint “mi Magyarok ázsiai nép vagyunk”, csak a lovat kilőtték alólunk :D

   Válasz
  • Avatar
   2019.10.17 - 15:38
   Közvetlen hivatkozás

   Nagy förmedvény maga aki éppen nem tudom melyik téridőben van.Európában,vagy Ázsiában.
   S ha valakiben elvtársi agitproposz vér van az maga a kormány a miniszterelnökével egyyütt!
   Úgy hogy elmehet maga a búbánatba a hülye elméletével együtt a kipcsakkokhoz!
   Remélem mindannyian elhúznak a francba,az összes kipcsak a fenébe!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük