Lendvai Ildikó: Mese a politikai vámpírokról…..

Kedvenc kis Hollikunk szintet lépett, pedig eddig se járt alacsonyan. Most viszont a Fidesz szóvivőjeként már nem csak azt állapította meg, hogy Karácsony békés megemlékezőket sértegetett, hanem azt is, hogy voltaképpen ő a felelős a Deák téri tragédiáért.

Már vártam

Kiderült, hogy a főpolgármester csak “menekül a felelőssége elől”, “pótcselekvéssel” leplezi a “tehetetlenségét”. Ezzel szemben az lett volna az “elvárható”, hogy “vizsgálja meg az esetet, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen bestiális bűncselekmény még egyszer az ő városában ne fordulhasson elő”.

Világos

Ha gyilkolnak benne, akkor ez “az ő városa”, ha a Városligetről kellene dönteni, a befolyó adókat felhasználni, akkor semmi köze hozzá. Akkor ez Orbán városa.

Meg Holliké, ha neki is hagynak belőle egy morzsát, amire a helyében nem vennék mérget.
Már rég nem a szegény áldozatokról, nem a megdöbbenésről, nem a fájdalomról van szó. Az ő kiontott vérüket munícióként használják a főpolgármester elleni dühödt küzdelemben.

Aki másnak a véréből szerez erőt, azt a rémtörténetekben vámpírnak hívják. Úgy látszik, a politikai rémtörténetekben politikai vámpírok szerepelnek.

Nem akarok hasonló bűnbe esni,

ezért csak felhívnám Hollik megbízóinak figyelmét, hogy most Gyulán történt hasonló tragédia. Ott is megkéseltek két embert, az egyik belehalt. Most őt gyászoljuk, ahogy előtte a két szerencsétlen fiút. Természetesen nem a gyulai polgármester a felelős a szörnyűségért. Ez szerencsére Holliknak sem jut eszébe, hiszen a polgármester fideszes. Emlékszünk: ő az, aki rémhírterjesztésért feljelentette egyik helyi kritikusát, és ezzel rendőröket hozott rá. Ez gyalázatos tett volt, de ettől még épelméjű ember most nem őt hibáztatja mások bűntettéért “az ő városában”.

A politikai vámpírizmus sem mindig kifizetődő

Jobb volna áttérni valami kímélő diétára, még a szóvivői pályán is.

Előzmény:

Megszólta Karácsony Gergely főpolgármestert Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a HírTv-ben. Érzéketlennek tartja Karácsonyt amiatt, hogy a Deák téri kettős gyilkosság után nem fejezte ki együttérzését, a Mi Hazánkos “békés megemlékezés” után viszont nácizott.

A gyilkosság után a Mi Hazánk csütörtökre szervezett egy demonstrációt az Országos Roma Önkormányzat székháza elé, majd ultrákkal kiegészülve a bűncselekmény helyszínére vonultak. A vonulók többször azt skandálták, igen is van “cigánybűnözés.”

Karácsony ezután írta ki a Facebook-oldalára, hogy

Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyilvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét.

Hollik szerint viszont Karácsonynak kellett volna megvizsgálni az esetet, és megtennie mindent annak érdekében, hogy

“ilyen bestiális bűncselekmény még egyszer az ő városában ne fordulhasson elő.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük