Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével az Emberség Erejével Alapítvány, mert a pécsi önkormányzat által működtetett Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. nem adott bérbe termet a szervezetnek. Előzőleg az önkormányzat Soros-bérencnek minősítette az alapítványt és illegális migránsok betelepítésével rágalmazta meg őket.
[mnky_ads id=”10551″]

Rágalmazás felsőfokon

Az Alapítvány egyúttal azt kéri, hogy tiltsák el a jogsértéstől a kft-t,  és kötelezzék bírság megfizetésére is – írta az ataszjelenti.blog.hu.
[mnky_ads id=”10552″]

A pécsi közgyűlés azért támadta az alapítványt, mert forrásokat nyert a Nyílt Társadalom Alapítványtól. A városi közgyűlés kormánypárti többsége sietve elfogadott egy határozatot, melyben a karitatív szervezetet „Soros-féle kampányközpontnak” állította be. Megrágalmazta azzal, hogy a szervezet célja illegális migránsok betelepítésének elősegítése, és felszólította a pécsi polgárokat, vállalkozásokat, hogy ne adjanak neki bérbe semmilyen helyiséget.

Közben az alapítvány kisebb nehézségek árán irodához jutott: nem mindenkit sikerült megfélemlíteni. A források elosztása is megtörtént: jutott pénz gyermekklubra, kispályás focikupára, autista emberek megsegítésére, kiállításra és gasztronómiai fesztiválra is – csupa olyan dologra, amit a pécsi közgyűlés kormánypárti képviselői szerint meg kellene akadályozni.

Ezután az Emberség Erejével még márciusban szeretett volna termet bérelni egy rendezvényéhez az önkormányzati tulajdonú Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-től. Hamarosan meg is érkezett az elutasító válasz. Az alapítvány szerint azonban az elutasítás nem más, mint közvetlen hátrányos megkülönböztetés, mely súlyosan jogsértő, ezért fordult az Emberség Erejével az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

Érdekesség, hogy ugyanez az önkormányzati cég tiltotta le nemrég Alföldi Róbert fellépését, akinek pécsi előadása így el is maradt.

(Forrás: ataszjelenti.blog.hu, hvg.hu)

Kapcsolódó:

Fideszes politikus mondathatta le az Alföldi-előadást

Kijózanodás napja – Tüntetés Pécsett egy nyugat európai “migráns” szervezésében

Orbánék [email protected] az Emberi jogok nyilatkozatára – Coki, felvilágosodás

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét