Mager Andreát a Szerencsejátékkal kárpótolták - Városi Kurír

Sorting by

×

Mager Andreát a Szerencsejátékkal kárpótolták

Az előző kormányban havi, bruttó 5 millió forintot kereső, a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter nem sokáig maradt munka nélkül.

Hirdetés

Új vezérigazgató a Szerencsejáték Zrt. élén

Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2022. június 15-i hatállyal Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának. Elődje, dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

Mager Andrea a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomát. 1998 és 2006 között számos hazai pénzintézetnél töltött be szakértői majd vezetői pozíciókat. 2007 és 2010 között a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácstagja, 2010 és 2011 között a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2011 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja. 2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa. 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta.

Dr. Bozóky Alex 2019-ben érkezett a nemzeti lottótársasághoz, ahol a szervezet igazgatósági tagjaként, illetve a Törzskari Koordinációs Központ vezetőjeként a vállalat egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta. A 2021. október 1-jétől vezérigazgatóként irányította a szervezetet és folytatta a társaság modern nemzeti vállalattá alakítását. A tavalyi évet a nemzeti lottótársaság kiemelkedő, több mint 700 milliárd forint árbevétellel zárta közel 22%-os bővülést produkálva, amely növekedési ütem az idei évben is tovább folytatódott.

Dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

Helycserés támadás: államtitkárok jöttek-mentek

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.