Mágori András Fidesz-KDNP-s képviselő: “nagyon sokan a kórházban parkoltatják a lábukról leesett idős hozzátartozójukat….”

Az éppen múló hét híre, hogy a Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora által “hadgyakorlatnak” titulált kormányakció, söpört végig az országon.

Mint megírtuk, arra kötelezték a kórházigazgatókat, hogy a betegágyak 60%-át “szabadítsák fel”, azért váltott ki közfelháborodást, mert a hozzátartozók nem akarnak gondoskodni beteg családtagjaikról.

Az embertelenség legörög…., persze az alapok megvannak!

A magát független közéleti hírportálnak tartó makohirado.hu Facebook oldalán az egyik cikkhez szólt hozzá Mágori András, a kormánypárt makói és megyei képviselője:

A portál számítása szerint a fent említett “hadgyakorlat” Makón ez 124 ágyat, vagyis ennyi ott kezelt beteg kiebrudalását jelentheti.

Mucsi Tamás, a DK önkormányzati képviselője közleményt adott ki,

melyet változtatás nélkül közölt a portál:

“Mágori András a Fidesz frakcióvezetője azon véleményének adott hangot, hogy helyes, ha betegeket tesznek ki a kórházból. Úgy fogalmazott:

“nagyon sokan a kórházban parkoltatják a lábukról leesett idős hozzátartozójukat, azok sivalkodnak most legjobban, hogy pár hétig, hónapig gondoskodni kell róluk.”

A Fidesz frakcióvezetője az empátia teljes hiányáról adott számot

Érzéketlen véleményével megbántotta a betegeket és hozzátartozóikat egyaránt. Az otthonápolás munka! Az ellenzék régóta küzd azért, hogy elismerjék az otthonápolást végzők áldozatos munkáját. Mágori Andrásnak bocsánatot kell kérnie az érintettektől!”

Háttér….

Merkely Béla a Pesti Srácoknak adott interjút, amiben többek között arról értekezett, hogy:

“Most egy katonás rendszerben dolgozunk, kórházparancsnok támogatása mellett, ezért is élnék katonás hasonlattal: az elmúlt napokban hadgyakorlatot tartottunk, amelynek az volt a célja, hogy bebizonyítsuk: tömeges fertőzés esetén fel tudunk szabadítani kellő számú intenzív ágyat, lélegeztetőgépet és más szükséges eszközt is. Azt kell mondanom, hogy ez a hadgyakorlat alapvetően sikeres volt, hiszen az egészségügy bebizonyította, hogy képes akár plusz harmincezer ágyat is biztosítani.”

Ha Ön hozzátartozó, magára ismer? Vagy inkább egy embertelen, szervilis vuduzott agymenése jut eszébe?

“Statisztikák igazolják, hogy az emberek a szeretteik körében, az otthonukban sokkal gyorsabban és jobban gyógyulnak.(…) Sok idős beteget műtök személyesen, akik nagyon közel kerülnek hozzám. Sokszor vetik fel ők maguk, vagy a rokonaik, hogy még egy kicsivel több rehabilitációt szeretnének, ilyenkor ki kell mondanom, hogy nem tanácsolok több bent fekvést.

Nehezen változik a régi, magyar szemlélet, amely szerint „aki beteg, legyen kórházban”. Ez butaság, bizonyítható, hogy otthon nagyobb a késztetés a gyógyulásra.

Hogy berögződjön, ki is mondta a fentieket:

merkely
fotó: youtube

2 hozzászólás

  • 2020.04.22 - 11:03
    Közvetlen hivatkozás

    Mocskos Tahó! Akiknek dolgozniuk kell, hogy 2-3 gyerekük, és saját maguk életlehetőségét fenntarthassák, azokon talán nem lenne szabad ezeket a dolgokat számonkérni. Sajnos nem keres, lop mindenki milliókat, mint azt a fidesz-kdnp-s patkányok teszik!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük