Mátyás, az igazságos álruhában Baranyában, avagy kibeszélés a maffiából

Hírveréssel be nem harangozott módon Orbán ma Dél-Baranyában járt. Harkányban, majd Vajszlón tartott választási beszédet. Az utóbb az Ormánságban van, ahol sok a mélyszegénységben élő cigány szavazó. A Fidesz sokat tett értük nyilván a nyolc év alatt. Meg ellensúlyozni kell Setét Lázárt, és a reakcióként megszólaló Setét Jenőt.

A kibeszélés

A beszédnek volt egy érdekes része, ami nem előzmény nélküli. A villányi politikus-borász,Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője jelenleg. Korábban vitába keveredett az ugyancsak baranyai,mohácsi Bánki Erikkel a parlament gazdasági bizottságának vezetőjével. Aki az egyik legfőbb pénzguru a Fideszben, tehát mindenről tud. Tiffán a saját facebook oldalán a miniszterelnököt személyesen megszólítva azt írta az érintettek megnevezése nélkül,

Viktor, vedd már észre,ezek maffiózók!

Azért Tiffánt sem értem, vagyis persze, hogy értem. Csípték a szemét visszaélések, ha másért nem, mert tudta, hogy a választásokon visszaüthet. Ezért szólt figyelmeztetőleg a jó Királyhoz, hogy lop a Kamarás. Azt nem mondhatta ki nyilvánosan, Viktor ezt te irányítod, és tudsz is róla! Ezért úgy tett,mintha félkegyelmű lenne. Most meg is lett a jutalma. A Fidesz most már nem indítja őt,mert megszegte az omertát,a hallgatás törvényét. Dr.Nagy Csaba indul helyette.

Orbán Vajszlón a borász nevének említése nélkül a következőket mondta:

„Azt is láthatják, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy új jelölttel próbálkozunk. A helyzet az úgy fest, hogy nem véletlenül szokott az ember jelöltet cserélni vagy váltani. Nyilván, az új jelölthöz mindig több reményt fűz.”

Választási lincshangulat Vajszlón az Orbán-hakni alatt

Tudom, ki az a Bánki Erik – mondta egy mohácsi közmunkás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük