Megfent pénzkaszával várja a parkolni akarókat Gárdony Panoráma partszakasza – Mit gondol, ki a bérlő?

A mai naptól ismét fizetni kell a parkolásért a Panoráma partszakaszon. A városi tulajdonban álló területet Gárdony Város Önkormányzatának vezetése az egész strandszezonra mindössze 55.000 forintért adta bérbe Dávid Zoltán, gárdonyi önkormányzati képviselő cégének a Dávid Víz-Szer Kft.-nek – tudatta a Gárdonyi Közlöny, ami céljául tűzte ki, hogy a város fontosnak tartott közügyeit publikálja az átláthatóság és tisztánlátás érdekében, hogy ösztönözze a tudás-alapú vélményalkotást.

“A teljes 2,5 hónapos időszakkal számolva napi cca. 600ft (!)

A kép tanulsága szerint, reggel 7 órától 20 óráig fizetni kell a parkolásért és ha csak egyetlen autóval érkező strandoló is kifizeti a képviselő cége által kért díjat, a terület már kitermelte a napi bérleti díj kétszeresét.

A Panoráma Partszakasz és a hozzá tartozó fizetős parkolók üzemeltetési szerződéseit zárt ülésen a nyilvánosság kizárásával tárgyalta az önkormányzat, ezért nem találhatók meg a részletek Gárdony város honlapján sem. Az e tárgyban megfogalmazott közérdekű adatigényléseink esetében pedig az önkormányzat és a város által üzemeltetett cégek több százezer forintos költségtérítés kérnek, hogy megismerhessük a képviselő cége, a Dávid Víz-Szer kft. között létrejött szerződéseket.

A képviselő annak ellenére is fizetős parkolóként üzemelteti a területet, hogy a parkoló odaítéléséről szóló testületi ülésen a jegyzőkönyv tanulsága szerint, Dávid Zoltán képviselő elmondta:

„nem parkolónak használná a területet, de kéri a város segítségét, hogy ezt a területet válasszák le a részére.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A jegyzőkönyv erről szóló részét a hozzászólások között lehet olvasni.”

 

gárdony

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.