Meghalt a férfi, aki ellen a rendőrök “intézkedtek”

Újra kellett éleszteni Makula Istvánt, azt a békési férfit, akit azóta mesterséges kómában tartottak, miután súlyos sérüléseket szenvedett egy rendőri intézkedés során. A négygyermekes fiatal családapa vasárnap meghalt. 

Mi történt valójában?

Makula István húga és édesanyja szerint azért néz így ki a családtagjuk, mert megverték. A rendőrök szerint viszont nem rendőri túlkapás történt: szerintük a fiatalember önkívületi állapotban őrjöngött, aközben sérült meg. A fiatalember acetonba áztatott dohányt szívott. Édesanyja ezt mesélte akkor:

Itt történt, a fiam volt sógornőjének a háza előtt. Öten vagy hatan voltak a kommandósok. Először sokkolót használtak aztán ütötték–verték a fiamat, ahol érték. Az egyiküket ismerem is. Az apja oda akart menni hozzájuk, hogy ne bántsák, de fegyvert fogtak rá, és elzavarták. Aztán összecsomagolták és berakták a furgonba, mint egy kutyát. Bent van az intenzív osztályon, gépekkel tartják életben. (24.hu)

Húga, Renáta így emlékezett:

Egész nap futkároztunk. Bent voltunk a kórházban, aztán elmentünk és feljelentést tettünk a gyulai ügyészségen. Ott azt mondták, hogy már nem az ő hatáskörük, és átadták a szegedieknek (24.hu)

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

azt nyilatkozta a portálnak, hogy:

Békésről 2018. július 6-án, 23 óra 39 perckor hívta a segélyhívót egy nő azzal, hogy fia zavart, agresszíven viselkedik. A rendőrök érkezésekor a férfi az utcán volt, a rendőrök felszólítására nem igazolta magát, nem működött együtt, erőszakos volt, érthetetlenül, összefüggéstelenül kiabált, majd el akart futni. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei földre vitték, megbilincselték és előállították a Békési Rendőrkapitányságra. Orvost hívtak hozzá, az orvos pedig mentőt kért az önkívületi állapotban lévő, továbbra is erőszakosan viselkedő és rángatózó férfihoz (24.hu)

A családtagok cáfolták:

Ebből egy szó sem igaz. Nem én, hanem az egyik szomszéd hívta ki a rendőröket csendháborítás miatt, mert a fiam rugdosta a kaput. Később én is felhívtam a rendőröket. De csak azért, hogy bevitessem gyomormosásra a gyereket, mert megint drogozott. Így akartam megijeszteni, hogy ne drogozzon többet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy agyon is kell verni. Ha meghal a fiam, akkor mit csinálunk? (24.hu)

Feladta….

A közösségi oldalon bukkantunk a szomorú hírre:

Részvétünk!

Felül kell vizsgálni a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait!

Gyertyagyújtás a kárpátaljai magyar cigány áldozatért – Szijjártó hallgat?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük