Meglátogatott a NAV – Nüansznyi pillanatok alatt szaladt át az agyamon… Köteles vagyok beengedni őket

Mielőtt még azt gondolná a kedves olvasó, hogy “ilyen csak másokkal történhet”, az alábbi történet alapján nagyon nagy tévedésben van, aki így gondolja. 

A közösségi oldalon bukkantunk az alábbi igen tanulságos történetre:

“Tisztességesen csengettek, elmondták, hogy a NAV behajtási osztályától jöttek, egy kedves, kellemes kinézetű hölgy, kedves, lágy hangú, illedelmes, normál, utcai szép ruhában felöltözve, mellette kettő fegyveres NAV-os szolgálati tekintélyt parancsoló ruhás, mittomén kik… szal. a bemutatkozás után közölte a hölgy jövetelüknek okát.

Foglalni jöttek

Jesszusom! Az első reakcióm. Miért, mit? Nüansznyi pillanatok alatt szaladt át az agyamon… Köteles vagyok beengedni őket, hiszen hivatalos szervek. Ok, legyen hellyel kínálom őket. A hölgy elfogadja, a két fegyveres készenlétben áll, nem fogadja el az ülőpózt. Nem is tehetik.

Kíváncsian, és őszinte csodálkozással várom,

hogy mi történik, mi ez az egész, miután közli velem a NAV-os hölgy, hogy önnek 2016-tól 30 ezer forintos tartozása van, közlekedési vétség miatt. A KRESZ szabályai miatt amit 0,9-km/óra lépett át Jászberényben.

Mellékesen megjegyzem, hogy olyan még nem fordult velem elő, hogy ne fizettem volna ki, amit küldenek, ha késve is, amikor már megadták, hogyha 3 napon belül ha nem fizetek, hogy hol, mikortól kell leülnöm,ha nem fizetem be… szal. biztosan kifizettem. Nem akarom leülni.

Közben megérkezik a 10 éves gyermekem az iskolából,

hallatszik a kapucsapódás, a fegyveres NAV-osoknak a kezei mozdulnak, s a fegyvereikre helyeződnek. Ugyan már látják, hogy egy iskolás kisgyermek érkezik, de biztos ami biztos, a kezeik határozottan markolják a fegyver markolatát.

A kicsikém megijed, kérésemnek ellenszegülve, hogy menjen a szobájába, semmi olyan gond nincs amivel ne tudnék megbirkózni magam, nem megy. Félt, aggódik.
Majd a fegyveres felszólítja a gyermekemet, hogy fogadjon szót, s menjen a szobájába.

No, ekkor rászólok a fegyveresre, hogy most a hatáskörét túllépte!

Hagyom, amit hagynom kell, de hülye nem vagyok, s a gyerekeimet sem nevelem annak. Sőt!! Végig mennek a lakáson, a hölgy elmondja, hogy az élethez való dolgokat nem foglalhatják le, csak a luxus dolgokat… így a hűtőmet foglalják le, ami szerintük luxus hűtő, bár hűtőm nem marad, ami az élethez fontos.

Megjegyzem, hogy a mindenkori törvények alapján, csak olyan igazolásokat, csekkeket dobok ki, amik hatályukat vesztik, ha be van fizetve, ha nincs… tehát, követeléssel már senki nem élhet.

Mára kiderült, hogy kivéve a Fidesz hatósága

A tanulság annyi, hogy soha ne dobjak, takarítsak ki semmit. Nyilván nem adom a hűtőmet, kifizetem a nem jogos 30 ezer forintot, most még.

De elindítok egy vállalkozást. Családi könyvelés

Akit érdekel, állok elébe. Hiszen, a nem jogosan követelt forintok, ha csak annyi lesz a bérem, amit tudatosan fizettek ki nekem, s nem tudattalanul, a hatóságoknak, szolgáltatóknak, jogtalanul, csak úgy, ha nem is fogok belőle meggazdagodni, de rosszul sem fogok belőle élni… könyörgöm! Legyünk már eszünknél!!! Élet-színvonaltól függően, min. 20-30%-al húznak be-le.

Ezt a pénzt ha tudatosan fizetitek ki, pld. nekem

De nem hülyének nézve, tartva a csalóknak, már tesztek a gyermekeitekért is. A családi könyvelésnek itt az ideje. Ha van időd tedd magad, ha nincs akkor segítek.
Ne hagyd magad le/behúzni!!! Tudd, hogy mit csinálsz!!!”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük