A tolvajok köztünk járnak!

Az önkormányzati választások eredménye szerint Karácsony Gergelyre szavazott 50,86 %, míg a Fidesz jelöltjére 44,10 % Budapesten. Pécsett az ellenzéki együttműködés által támogatott Péterffy Attila kapott 53,46 %-t, míg a fideszes Vári Attila 41,07 %-t.

De sokszor és sokan mondták már, hogy a Facebookon is látható, fizetett fideszes szájtépőkön, meg politikusokon kívül a környezetében senki nem ismer ennyi Orbán rajongót. Egyszerűen nem érti senki, hogy jöhet ki ekkora szám a kormányzati oldalon?

Elmagyarázom

Pikó András, Józsefváros új, ellenzéki polgármestere is megkezdte az átvilágítást. Ennek eredményeként megállapította, hogy a szervezetben több tucat kamu állás volt. A hivatalban ezeket az embereket nem látta senki, de ha bement a Fidesz irodára, akkor ott voltak. Nem lepődnék meg, ha Péterffy Attila pécsi polgármester által elindított vizsgálatok hasonló eredményre jutnának. Sőt biztos is vagyok benne, mert így működik a rendszer.

Szóval nem csak Mészárosnak meg a többi báb iparmágnásnak a tevékenysége, egész létezése totális korrupció, és lopás. Nem csak oda mennek milliárdok. Orbán a legrosszabb emberi tulajdonságokra, a félelemre, a kapzsiságra, az önzésre építi rendszerét.

Arról van szó, hogy jön egy telefon pl. a jegyzői hivatalba,

vagy az adóirodára vagy más országos központi államigazgatási szerv helyi szervezetéhez, amiben közlik, hogy x-t vagy y-t fel kell venni ennyi, és ennyi bérrel egy állásba. Ő bemegy, aláírja a munkaszerződést vagy közalkalmazotti kinevezését elfogadja, majd megadja a bankszámla számát. Aztán többet ott nem látja senki. De fellelhető valamelyik Fideszes potentát ágyában, nyaralójában vagy yachtján.

A szervezet vezetője pedig vigyázzállásban teljesít minden parancsot, mert félti az állását, vagy feljebb akar jutni. Mancika,a könyvelésről, meg a többi osztályvezető pontosan látja ugyanezt. Már csak azért is, mert papíron van tíz dolgozója, de a valóságban csak hat végez munkát. A másik négy helyett is! Akik beledöglenek ebbe minimálbérért!

És az ország ezt megszokta, csöndesen hallgat

Ez a csönd a legborzasztóbb! Ha a szocializmus végén,pl.1983-ban a pécsi uránbánya vagy a Sopiannae Gépgyár, illetve a Vörös Csepel munkásai megtudták volna, hogy pl. az állomány kb. egyharmada fal állásban van, ingyen veszi fel a bérét, akkor azonnal összeverték volna a párttitkárt meg az igazgatót. Mert volt annyi eszük, hogy ezt tőlük lopják el! Az ő gyereküktől! Meg ők dolgoznak helyettük is!

Most viszont elképzelhetetlen, hogy feláll az íróasztalától egy hivatali dolgozó, és besétál a rendőrségre, vagy ügyészségre feljelentést tenni emiatt. Mert fél. Retteg, hogy holnap nem nem tud enni adni a gyerekének. Meg tudja, hogy “mindenhol ezek vannak!” Úgysincs értelme.

Na ez a legnagyobb g…ség!

Orbán arra utazik, hogy megtörje a lelkeket, gyávaságra nevelje az embereket. Közben habzó szájjal harcol a szabadságért. Persze a sajátjáért! Mert régen a börtönben lenne a helye. A török is harácsolt 150 évig. De nem várta el, hogy a magyarok térjenek át a muszlim hitre. A Főmérnök, és tróger csapata ezt is megköveteli. A hangos éljenzést! De a bújtatott állásokban ülők sem hülyék. Tudják, ha beszélnek a dologról ismerőseiknek, barátaiknak, akkor előbb utóbb minden kiderül. Nekik is vannak gyerekeik, más családtagjaik. Ők is hallgatnak, hiszen addig jön az ingyen lóvé, amíg kuss van az ügyről. De szavazni a Fideszre fognak, mert csak addig dől a lé, amíg ez a rendszer működik.

Szóval Kedves Olvasóm!

Te is beszélgetsz, kávézol emberekkel, csacsogsz a fodrásznál olyan gátlástalan trógerekkel, akik alsó szinten a rendszer építőkövei. De erről hallgatnak, mert ez az érdekük. A tolvajok köztünk járnak! Ők azok, akik a szellemi vakokon, hibbantakon kívül összehozzák a Fidesznek a negyven százalékos eredményeket vagy a parlamenti kétharmadot, ami valójában 50% alatt van.

De jó hírem van! Nem minden magyar g…i!

A rendszer bomlása megkezdődött. Budapest, és az ellenzéki nagyvárosok tűzfészkek maradnak. Az onnan kitörő láng végül felgyújtja ezt a mocskos, korrupt, az emberi lelket, gerincet megnyomorító rendszert. Egy éve nem sokan hitték, hogy Orbánt meg lehet verni választásokon. Megtörtént mégis. A Főmérnök meg nem érti az egészet. Pedig tudhatná, hogy semmilyen diktatúra nem maradt fenn örökké. Az övé sem, hiába igyekszik. Minél szigorúbb törvényekkel akarja elfojtani a lángot, annál nagyobb lesz a robbanás. De ezt ő úgysem érti. Nem is kell, hogy értse. De nagyon szeretném, hogy végignézze gyalázatos műve pusztulását!

megoszt

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük