A fideszes kultúrkomisszárok által tönkretett hajdani közszolgálati tévében a melegek “kigyógyítása” a téma. A botrányról portálunkon is beszámoltunk. Közben kiderült: ezek a “tudós gyógyítók” rejtőzködő életmódot folytatnak…


Miért titkolóznak?

Az M5 állami tévécsatorna alkalmazottai nemrég egy titkos konferencia kapcsán egyoldalúan szerkesztett műsorban terjesztették azt az állítást, hogy az azonos neműekhez vonzódó emberek “betegek”, és ez az állítólagos betegség gyógyítható, változtatható állapot.

A magyar melegmozgalom legbefolyásosabb szervezete, a Háttér Társaság nyilvános rendezvényen kívánta megvitatni a témát. A Bem moziba azonban senkit nem sikerült elhívni azok közül, akik a “gyógyító” nézetet képviselnék. A közönség eszmecserét remélt, de ez így nem jöhetett létre — olvashattuk a Népszava Visszhang mellékletében.

Ez itt a kérdés?

Az M5-ös csatorna “Ez itt a kérdés…” című műsorában

“oly vérfagyasztó izgalommal vezették föl a stúdióbeszélgetést, mintha a rák gyógyszerének feltalálói között jártak volna, akik azért nem mernek előbújni, mert félnek az ellenérdekelt gyógyszergyárak mesterlövészeitől. A műsor mintha egyetlen gondolatot akart volna közvetíteni, de azt nagyon: agresszív nyugati meleglobbi akadályozza a homoszexualitás gyógyítását”

— emlékeztetett a nemrég megszüntetett Vasárnapi Hírek két kiváló újságírója, Balassa Tamás és Csejtei Orsolya, idézve az állami tévé propagandaszövegét, amely így riogatta a befolyásolhatóbb nézőket: —

„Kevesen tudják, hogy a világ legkülönbözőbb részein élnek olyan orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, akik igenis komoly kutató- és tudományos munka eredményeként képesek homoszexuálisként élt embereket kiemelni ebből az állapotból, betegségből, másságból – mondja egy női hang, a Világmegváltó Tudományos Eredmény közlésének izgalmával. –

Nem csoda, hogy ők azok, akik rengeteg támadást kapnak a fősodratú véleményt képviselőktől, és károsnak vagy egyszerűen áltudományosnak bélyegzik a munkásságukat. Félnek beszélni kutatásaikról, azokról az esetekről, amikor igenis sikerül visszavezetni a homoszexualitásból a heteroszexualitásba nem egy, nem két embertársunkat.”

Lakner Zoltán különvéleménye a köztévé ferde-hajlamáról….

Titkos konferenciák, zárt közegben

A középkori nézetekkel szemben tény, hogy bár a tudomány nem tudja a pontos választ a szexuális orientáció kialakulására, de oda már eljutott, hogy a homoszexualitás nem betegség, így “gyógyítani” nemcsak nem érdemes, de veszélyes is.

Ezeket a homoszexuálisokat állítólag “visszavezető” (akkor is “vissza”, ha soha nem a heterók oldaláról indult? – a szerk.) „reparatív, konverziós vagy helyreállító terápiás folyamatokat” titkos konferencián tárgyalták.

Hiábavaló kapcsolatkeresés

A Háttér Társaság meghívására erről számolt be a Bem moziban tartott fórumon Faix-Prukner Csilla, Lászlóffy Julianna és Németh Ádám pszichológus – utóbbi a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ-szekciójának az elnöke.

A legérdekesebb, hogy mindannyian régóta keresik a kapcsolatot a reparatív terápiát végzőkhöz, az októberi konferencia helyszínét és időpontját külföldi szakemberektől próbálták megtudni, hogy valamiképpen bejelentkezhessenek, de ez nem sikerült. Ez zárt közeg, mert bár vannak ilyen kezelések, egyetlen hirdetést sem lehet találni az interneten.

Nem azért, mert bántódás érné őket, hanem mert a tudomány szerint a szexuális orientáció az ösztönös vágyakról szól, ezért megváltoztatása lehetetlen – olvasható a Visszhang cikkében.
(“Csak a homofóbia gyógyítható“. Balassa Tamás és Csejtei Orsolya írása, Népszava, Visszhang melléklet)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét