Kerítésen innenKiemelt hírek

“Nemgombnyomitisz”? Mellényúltak a fideszes képviselők a bírói és ügyészi fizuemelés szavazásakor

nem-dron

A mindig pontosan, gépiesen működő fideszes parlamenti képviselők közül 29-en úgy tűnik fertőző “nem”-gombnyomásitisszel fertőződtek meg pont abban a pillanatban, amikor a bírók és ügyészek fizetésemeléséről kellett szavazniuk.

Furcsa dolog történt a keddi parlamenti ülésnapon:

miközben nagyüzemben szavazzák meg a fontosabbnál fontosabb, sokszor kétharmados többséget igénylő törvénymódosításokat, aközben egy Hende Csaba által benyújtott módosítás nem ment át.

“Nemgombitisz”

A fideszes képviselő módosítója a január elsejei bírói és ügyészi béremelésről szólt, ám a módosító kétharmadot igénylő részének megszavazásakor 29 fideszes képviselő NEM-et nyomott a parlamentben. Így a teljes csomagról szavazásnál már csak tartózkodást nyomtak a kormánypárti képviselők.

A kormánypárti Origo egy rövid írást jelentett meg nem sokkal a szavazás után, azt írták,

“az ellenzéki képviselők nem szavazták meg, a Fidesz képviselőinek egy része tévesen szavazott, ezért nem ment át az ügyészi és bírói béremelésről szóló javaslat ma az Országgyűlésben. A kormány ezzel nem ért egyet, ezért házszabálytól való eltérést fog kérni, hogy a bírói és az ügyészi béremelés január elsejétől megvalósulhasson”.

Az Index megkérdezte a Fidesz-frakció illetékeseit, hogy mi történt a szavazáskor, miért szavaztak kormánypárti képviselők

“tévesen”,

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

és milyen módon próbálnak majd eltérni a házszabálytól, hogyan fogják megoldani a dolgot, de a frakciótól csak annyi választ kaptak:

“A SZAVAZÁSON TECHNIKAI HIBA TÖRTÉNT, AZON VAGYUNK, HOGY A BÉREMELÉS MEGVALÓSULHASSON.”

megoszt

About Author

Szólj hozzá!