Menczer Tamás visszabírál: irgum-burgum európai parlamenti képviselők, ha pálcát törtök Szijjártó-főnök felett

Ha „az európai parlamenti képviselők és a brüsszeli bürokraták a békepárti álláspont miatt bírálják Szijjártó Péter külügyminisztert, akkor azt kell mondanom, hogy bírálom és elítélem az európai parlamenti képviselőket és a brüsszeli bürokratákat, mert háborúpártiak és háborút akarnak” – kelt ki magából a főnökét ért „támadás” ellen közösségi oldalán Menczer Tamás Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Szijjártó repülni Minszk….

Az Európai Parlament szerdán állásfoglalást fogadott el Belaruszról. A képviselő-testület

„elítél minden olyan fellépést, beleértve a de facto hatóságoknál Minszkben tett magas rangú látogatásokat, amelyek kételyeket támasztanak azzal kapcsolatban, hogy az Unió egyértelműen nem ismeri el” a belarusz vezetést,

áll a szövegezésben, melyben

név szerint kitérnek a magyar külgazdasági és külügyminiszterre.

Gál Kinga: „példanélküli….”

A határozat elfogadása után Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a Facebookon

példa nélkülinek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a dokumentum „nyílt bírálatot intéz az EU egy tagállamának külügyminiszterével szemben, nevesítve” Szijjártó Pétert.

Menczernek sem kellett több: ahogy mondták neki, felháborodott…..

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára is reagált a Facebookon. Azt mondta a feltöltött videóban, hogy szerinte megint kiderült, hogy ki a békepárti, és ki a háborúpárti. Józan ésszel mindenki tudhatja, hogy ennek a háborúnak tárgyalás, párbeszéd és kommunikációs csatornák nélkül nem lesz vége – tette hozzá -, ráadásul az egyik oldalon egy atomhatalom áll, Oroszország, és ez rendkívül veszélyes, és egy atomhatalommal szerinte tárgyalni kell a békéről. A konfliktus elkerülését csak tárgyalással, párbeszéddel lehet elérni, ez pedig a magyar kormány álláspontja, és ezt képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Ezt képviselte néhány héttel ezelőtt is, amikor Belaruszba, Minszkbe utazott. Ott is a tárgyalás, a párbeszéd fontosságáról beszélt, és minden érintett felet arra hívott fel, hogy az eszkaláció helyett a tárgyalás és a béke irányába lépjen”

– fűzte hozzá. A szerdai állásfoglalásra reagálva azt mondta, szerinte Szijjártót azért bírálják az említett európai parlamenti képviselők, mert ők mást gondolnak a háborúról, az azzal kapcsolatos hozzáállásról.

„Speciel ez igaz, ugyanis a magyar kormány békét akar, az európai parlamenti képviselők és a brüsszeli bürokraták ezzel szemben háborút. Mi tárgyalásokat akarunk és azonnali tűzszünetet, ezzel szemben ők háborút akarnak. A békepárti hozzáállása miatt bírálják az európai parlamenti képviselők és a brüsszeli bürokraták a magyar kormányt, bele akarnak kényszeríteni bennünket ebbe a konfliktusba”

– fogalmazott az államtitkár.

Úgy folytatta, hogy a magyar kormány ettől még kitart a béke mellett. És ha

„az európai parlamenti képviselők és a brüsszeli bürokraták a békepárti álláspont miatt bírálják Szijjártó Péter külügyminisztert, akkor azt kell mondanom, hogy bírálom és elítélem az európai parlamenti képviselőket és a brüsszeli bürokratákat, mert háborúpártiak és háborút akarnak”.

Forrás