Mentős – pap kombó mentett életet Budapesten!

Ahogy mondani szokták zuhanó repülőn és halálközelben nem nagyon találni ateistát. Hétfőn kegyelmi pillanat tanúi lehettek a mentősök, amikor amíg egy beteg életéért küzdöttek, érkezett egy pap, aki a saját eszközével, az imádsággal jött segíteni. 

Győztek!

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be az emberi-Isteni életmentésről:

„Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját. Egy nő esett össze, aki nem vett levegőt. Kiérkező bajtársaink gyors vizsgálatot követően azonnal megkezdték a beteg újraélesztését.

Bár az összeszokott mentőegység tagjai már jó pár éve a mentőhivatást gyakorolják, ami az ellátás közben történt, még őket is meglepte. Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről.

A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján.

A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve. Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért. A minden szempontból emelt szintű újraélesztést követően bajtársaink végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.

Mielőbbi felépülést kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk!”

ilyen az amikor a világi- és a spirituális hatalom összefog, és nem megnyomorítani akarja az embert, hanem segíteni neki újra építeni a szó valós- és átvitt értelmében is az életét..

Ima egy magzatért

Az életmentő ima és az összefogás nem először segített. 2014 karácsonyán, december 24-én például  Szombathelyen Molnár János atya indított  kilenc hónapig tartó imádkozás folyamot egy magzat életéért, a  Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium és a Brenner János Általános Iskola nyolcadikos diákjaival.

A két történet kapcsán Jézus szavai jutnak az ember eszembe: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen” (Jn 10,10).

A mentősök „keleti, neveletlen, barbár állatok” – egy „cizellált elme” levele

Tudunk mi, ha akarunk…… – az összefogás mentette meg Budapesten egy sofőr életét!

Irtózatos nagy pofont csattant a mentősnő arcán!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük