Mert a narancs már akkor is rothadt volt…..

fidesz-uzletag
fotó: pixabay

Nemcsak Andor László EU biztosi kinevezését nem szavazták meg a Fidesz Eu-s képviselői, hanem az MSZP-s Kovács Lászlóét sem.

Mi több Kovács ellen valóságos lejárató kampányt indítottak 2004-ben,

annak érdekében, hogy ne válasszák meg biztosnak. Az Európai Parlament képviselői között azt terjesztették, hogy Kovács Putyinnal együtt járt Moszkvában a KGB Akadémiájára, és azóta is baráti kapcsolatban van vele, (akkoriban ez még bűnnek számított) amiből természetesen egy szó sem volt igaz.

A kampány mélypontja az volt,

amikor az Európai Parlament valamennyi képviselőjének email-postájába elküldtek egy sokszorosított fényképet, amelyen egy kb. ötvenfős „pufajkás” alakulat volt látható. Az első sorban ülő parancsnok képe alatt egy kézzel írott szöveg jelezte, hogy a képen

„az a Kovács László látható, aki 1956 novemberében a forradalmat és a szabadságharcot leverő szovjet hadsereg oldalán harcolt, és akit a Medgyessy-kormány az Európa Bizottság tagjának jelölt”.

Az állítás abszurd volt,

hiszen a képen egy középkorú férfi látható, Kovács viszont 1956-ban még középiskolás diák volt. Ráadásul néhány nap múlva a magyar bulvársajtónak nyilatkozott is az idős férfi, hogy a képen ő látható. (Ha jól emlékszem a karaktergyilkos akció karmestere Lovas István volt)

Végül oda jutott a dolog, hogy Kohl kancellár

felhívta az EPP akkori frakcióvezetőjét Hans-Gert Pötteringet, és nyomatékosan megkérte, hogy állítsa le a fideszesek hazugság kampányát, mert az a Néppártra is nagyon rossz fényt vett. Mert a narancs már akkor is rothadt volt.

Forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.