Mészáros Lőrinc gyerekeihez is ömlik a közpénz

Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifjabb Mészáros Lőrinc cége is beállt a közpénzzuhany alá.

Legújabban 1,9 milliárd forintos közbeszerzést nyert el a felcsúti Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft., előbbi Mészáros Lőrinc egykori felcsúti polgármester, jelenlegi nagyvállalkozó gyermekeinek tulajdonában van.

A Fejér B.Á.L. Zrt.-t Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc 2015 júniusában alapította és csakhamar olyan sikereket ért el, hogy tavaly áprilisban az Átlátszó már arról cikkezett, hogy a vállalkozás egy év alatt megháromszorozta bevételeit. A 2017-es évet is egyenes derékkal zárhatták, hiszen az építőipari cégek élvonalába kormányozták magukat 20 százalékos profitrátájukkal.

Most a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közbeszerzését nyerték el a WHB-val: a Majki Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztése II. ütem című projekt megvalósításához szükséges építőipari, restaurátori, táj- és kertépítészeti kivitelezési feladatait látják el.

A WHB-t sincs túl távol a Mészáros-birodalom ügyeitől. Paár Attila cége egy 4 milliárdos közös bizniszt szerzett meg a Mészáros-féle Opimus-portfólió egyik cégével, de a WHB-cégen keresztül vette meg Paár a miniszterelnök vejének,Tiborcz Istvánnak a korábbi botrányos vállalkozását, az Eliost is.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Már Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük