Békés Márton: szabaduljunk meg attól a sablontól, hogy az Esterházy a jó író….

Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója szerint 2018-ban Magyarországon nem az Esterházy vagy Jancsó képviselte kulturális mércére van szükség, hanem a sztenderdeket a plebejusabb értékek alapján kell kijelölni, amelyek összhangban vannak a Fidesz-szavazó VIII. kerületiek világával is.

Ki az a Békés Márton?

A Klubrádiónak adott interjút az ifjú titán, aki már feltehetően az általa mondottak szerint szocializálódott.

Békés Márton (fotó: Vasárnapi Hírek)

Békés véleménye szerint a rendszerváltás után korszakváltásra is szükség van, új századot, új országot kell építeni. A Fidesz győzelmét történelmi felhatalmazásnak nevezte, mely után már másféle mércék, másféle sztenderdek vannak, mint amit egy Jancsó vagy egy Esterházy lefektetett. Plebejusabb, népibb értékekre van szükség.

Azt gondolom, ma konzervatívnak, népinek, nemzetinek lenni nemcsak, hogy szexi, de ez a forradalmi

Akiket Bolgár György riporter újítónak nevezett (Jancsó, Esterházy, Spiró) Békés Márton szerint ők az ásatag, a múlt. Továbbmegy:

Új konzervatív, kulturális korszakot kell teremteni Magyarországon. Az első lépés, hogy a vállaltan populista, jobboldali, nemzeti közeg dekolonizálja saját gondolkodását, szabaduljon meg azoktól a sablontól, hogy például az Esterházy a jó író, a liberális közegnek kell megfelelni, az a fontos, amit a Magyar Narancs ír.

(forrás: 24.hu)

Esterházy Péter: Meg vagyunk választva kétharmaddal, akinek nem tetszik, nyalja ki a seggünk

Lendvai Ildikó: Közmunkán a kultúra

Az annyira féltett magyar kultúra: „mocskos nigger, a k@rva anyádat…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük