Mindenki hozzon még egy előfizetőt!

Nincs semmi unalmasabb a tegnapi hírnél – tartja a régi újságírómondás, és nincs izgalmasabb, mint a harminc, negyven, ötven éve kinyomtatott lapokat böngészni.

Most nem megyünk vissza ilyen messzire, az internet segítségével mindössze 16 évvel “lapozzunk” vissza az időben. Tudják, amikor az első Orbán-kormány magabiztossága és az előrejelzések dacára elveszítette a parlamenti választásokat és ellenzékbe kényszerült.

Ez akkora pofon volt a “polgári oldalnak”, hogy a miniszterelnök a mai napig emlegeti ezt a vereséget, no és persze a négy évvel későbbit is.

De nézzük, mit írt az index 2002. május 26-án!

Orbán: mindenki hozzon még egy előfizetőt!

“Egy másik, nem hivatalos nyilvánosság megteremtését és támogatását ajánlotta hívei figyelmébe Orbán Viktor, távozó miniszterelnök, aki Makovecz Imre építész irodájában 15 politikussal és közéleti személyiséggel maga is polgári kört alakított.

A Szövetség a Nemzetért néven létrehozott exminiszterelnöki polgári kör alapdokumentuma szerint 2002 áprilisában olyan tömegmozgalom született, amelynek képviselői “a választások elmúltával sem voltak hajlandóak visszahúzódni a közélettől”.

Az új polgári kör nevében Orbán Viktor felszólította támogatóit, hogy vegyenek részt a magyar nemzet egy másik nyilvánosságnak kialakításában: fizessenek elő a Magyar Nemzetre, a Heti Válaszra és a Demokratára, sőt tegyék ezt meg azok számára is, akik kevésbé tehetősek. A távozó kormányfő nem zárta ki, hogy tüntetéssel demonstráljanak a Magyar Televízió és Rádió épületénél, amennyiben az új kormány “az ellehetetlenülés” felé sodorná a közszolgálati médiumokat.”

Ennyi az idézet és akkor nézzük a tegnapi valóságot!

Orbán Viktor keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján a miniszterelnököt kérdezték arról is, hogy szerdán bezár a Magyar Nemzet, és leáll a Lánchíd Rádió is. Először egyszerűen nem reagált, majd az RTL Klub kérdésére annyit azért elmondott, hogy

ezek üzleti ügyek, magánkézben lévő médiumok, így majd a tulajdonosok eldöntik, mi lesz a két sajtóorgánummal.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük