Mindenki kell: szakmunkásokat, többdiplomásokat, hekkereket is vár a titkosszolgálat

Emlékeznek még a választás utáni hírre, hogy Rogán Antal, aki addig sem szenvedett hiányt feladatkörökben és a hozzájuk rendelt milliárdokban, új területen söpörhet be újabb párat a fentiekből. Besöpörte a titkosszolgálatokat és a regnáló megtámogatta áldásos tevékenységét pár ezer millió közpénzzel.

A legtöbb pénzt a lehallgatásokat, megfigyeléseket és egyéb operatív feladatot végző NBSZ kapta, ami korábban figyelőket keresett, de a honlapjukon közzétett információkból az derül ki, hogy szinte minden területre kell nekik szakember – írta a Hvg.

Tanultál bármennyire sokat, vagy keveset: itt a helyed!?

A háttértámogató és a műveleti-technikai területre egyaránt keresnek szakembereket a pénzügyestől a bölcsészeken át az informatikusig, a szintén az NBSZ alá tartozó szakértői intézetükbe egyebek mellett vegyészeket, nyelvészeket és bölcsészeket is keresnek. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet pedig szintén keres informatikusokat, sőt (etikus) hackereket is.

“Előszűrés” – jelentsen ez bármit is

A titkosszolgálathoz a felvétel egy előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik, aztán következik a szakmai interjú, a pszichikai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat, az egészségi alkalmassági vizsgálat, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, és ha minden rendben megy, akkor a kinevezés. A kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

FRISS!

Pin It on Pinterest