Sorting by

×

Egy miniszterelnöki kapkodás utáni attak tanulságai – Pfizeroztunk, Pfizerozgattunk?

Pénteken arról szóltak a hírek, hogy a “jóságos” miniszterelnök megszánta az ő népét és egyetlen nap erejéig bevetette a leginkább áhított Pfizer védőoltást, méghozzá mintegy 100 ezer egységet. A botrány persze nem váratott sokáig magára!

Összeomlás a rádiós igehirdetés után

Az igazi roham Orbán Viktor félnyolcas közrádióbeli bejelentése után indult. Ott a miniszterelnök arról beszélt, hogy a 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul. Hozzátette: szombattól a Pfizer-vakcinákat félre kell tenni a diákoknak. Így aki pénteken nem kéri, annak legközelebb erre csak hetek múlva lesz erre lehetősége – írta szombati cikkében a Népszava, majd így folytatja:

A mintegy 101 kórházi oltópont zöme reggel nyolctól tette elérhetővé az online felületen az időpontjait, és ezután nem sokkal össze is omlott a rendszer. Később az operatív törzs szokásos tájékoztatóján arról beszélt, hogy felelőtlen emberek terheléses támadást indítottak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér regisztrációs honlapja ellen. A 24.hu-naknyilatkozó Szöllősi Gábor IT Infrastruktúra szakértő szerint viszont

számítani lehetett rá, hogy mindenki rákattan az oldalra, az ilyen rohamokra pedig fel lehet készülni.

Kibertámadás, kibertámadás hátán

A Telex pedig emlékeztetett arra, hogy a járvány alatt már hatodszor hivatkozik kibertámadásra a kormány. Mint írták:

“a támadások bejelentésekor rendre elhangzott, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket, haladéktalanul feljelentést tesznek az elkövetők ellen, ám eddig egyik esetben sem közölték, lett-e ennek eredménye, mire jutottak a nyomozással.”

Miután nem tudtak az emberek regisztrálni, megpróbáltak az emberek a kijelölt helyszíneken oltáshoz jutni. A Pfizerrel oltó kórházaknál napközben hatalmas sorok keletkeztek. Volt olyan intézmény, ahol az utcán állókat rendre tájékoztatták, hogy még mennyi oltóanyag van, érdemes-e várni.

 

Pfizer

Kormányzati sumák duma

Azzal a kapcsolatban, hogy miért vetette be a kormány váratlanul a Pfizer vakcinát az online regisztrációnál a miniszterelnök reggel azt mondta:

ezt az adagot eredtileg az érettségizőknek szánták, de aztán meggondolták: mivel az oltás mellékhatással járhat nem akarták, hogy ez megzavarja az érettségi vizsgájukat.

A Népszava által megkérdezett szakemberek más magyarázatot is elképzelhetőnek tartanak Pfizer hirtelen bevetésére. Ugyanis úgy látták, hogy

az oltási lendület megakadt miután a Sinopharm nem volt elég vonzó.

A Sinopharm kampányoltásban volt olyan hely, ahol a meglévő mennyiségnek csak a felére, majd néhány nap múlva már csak a 10 százalékára volt jelentkező, de végül még ők sem érkeztek meg maradéktalanul az oltás időpontjára. Emiatt kellhetett egy biztos 100 ezres löket, hogy az oltottak száma elérje a kormányfő által szombatra kitűzött négymilliót.

(Olvassa el a teljes cikket a Népszavában!)

A témát a Városi Kurír is tárgyalta:

 

Pfizer

 

átver

Egy hozzászólás itt: “Egy miniszterelnöki kapkodás utáni attak tanulságai – Pfizeroztunk, Pfizerozgattunk?

  • 2021.05.01 - 18:43
    Közvetlen hivatkozás

    Kibertámadás mi? Be nem ismernék, hogy a rendszerük úgy sz@r,ahogy van. Most legalább orbán láthatta, hogy melyik vakcinában bíznak az emberek. Az meg teljesen világos, hogy miért kellett bedobni a 110 ezer pfizert, hogy meglegyen a négymillió öltött, hogy lehessen teltházas focimérkőzést tartani. Nagy kár, hogy orbánnak nem az egészségügy a hobbija. Más országban 15 halottnál zártak, nálunk 160-nál nyitnak. Ne legyen igazam, de orbán hülyesége miatt esélyes a negyedik hullám

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.