Hungarikum! Miniszterelnökségi válasz arra, hogy miért vonták vissza a névtelen adományozás tilalmáról szóló rendeletet! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hungarikum! Miniszterelnökségi válasz arra, hogy miért vonták vissza a névtelen adományozás tilalmáról szóló rendeletet!

Két hete adott ki a kormány egy rendeletet, amivel kötelezte a civil szervezeteket, hogy évente közzétegyék az adományozóik nevét. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a péntek esti Magyar Közlönyből azonban kiderült, hogy eltörölték ezt a rendeletet.

Hirdetés

Élt 2 hetet!

Az ATV Híradója megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy miért döntöttek így. A válaszukat változtatás nélkül közöljük:

„Ahogy azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón egyértelművé tette, a jelenleg hatályos civil törvény az Európai Unió Bíróságának ítéletével összhangban áll. A rendelet azonban nem, ezért vontuk vissza. A kormány célja olyan adományozási környezet megteremtése, amely mindenki számára megismerhetővé, átláthatóvá teszi a civil szervezetek gazdálkodását.”

Egyszer nem volt elég….

2017-ben már elfogadtak egy törvényt, amelyben a civilszervezetek, melyek egy év alatt 7,2 millió forintnál több pénzt kapnak külföldről, a „külföldről támogatott szervezet” címkét kapta, és név szerint be kellett számolniuk, hogy kik a külföldi támogatóik.

Az Európai Bíróság végül úgy ítélte, hogy a civiltörvény összeférhetetlen az uniós joggal, így a kormány visszavonta azt idén májusban.

Forrás

 

rendelet

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Hungarikum! Miniszterelnökségi válasz arra, hogy miért vonták vissza a névtelen adományozás tilalmáról szóló rendeletet!

  • 2021.07.17 - 17:49
    Közvetlen hivatkozás

    Beteg és mocskos idióta fidesz banda, csak szórakozni tudnak minden normális ész és vizsgálat nélkül

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.