Sorting by

×

Mit tehet a főváros és az ellenzék a kínai egyetemi térfoglalás ügyében?

Palkovics közölte, a jövő héten szerződnek Kínával a Budapestre tervezett egyetemükről. Szerintem haladéktalanul cselekedni kell. A főváros és az ellenzék közös levélben – vagy külön-külön, ha úgy jobb – forduljon a kínai illetékesekhez.

A levél tárja fel amit már úgyis tudniuk kellene, és alighanem tudnak is

Közöljék, hogy a mai körülmények között határozottan ellenzik az egyetem létesítését, és minden lehetőt megtesznek annak meghiúsításáért. Röviden vázolják ellenkezésük világnézeti okait, és bővebben térjenek ki a fővárosra és az országra nézve hátrányos gazdasági körülményekre, amelyek egyébként óhatatlanul fölvetik a fideszes rablás gyanúját.

A levélnek lényegi részében arról kell szólnia, hogy a méreteiben is elképesztő beruházást a főváros ellenében, a főváros meghallgatása, sőt megkérdezése nélkül akarják megcsinálni. Most éppen zagyválnak, handabandáznak a Fidesz, a kormány illetékesei, de bármilyen komolyan vehető egyeztetésnek jóval a szerződés megkötése előtt kellett volna megtörténnie.

egyetem

Az EU-ban példátlan

A  főváros számára teljesen elfogadhatatlan a magyar kormány eljárása. Az elképzelés olyan durva önkényt valósít meg, olyan súlyosam sérti a főváros önrendelkezéshez való jogát, hogy az alkotmányossági kérdést is fölvet.

Ezért a főváros és a ma ellenzékben lévő pártok fölhívják a kínai illetékesek figyelmét, hogy az esetleges szerződést megkötésétől kezdve érvénytelennek tekintik, s ha a 2022-es választáson rezsim-, illetve kormányváltás lesz, semmisnek nyilvánítják.

Ez persze a kormánynak szóló hadüzenet volna – pontosabban a kormány önkormányzatok elleni, hadüzenet nélküli rablóhadjáratának megfelelő, érvényes válasz lehetne.

Előzmény

egyetem

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mit tehet a főváros és az ellenzék a kínai egyetemi térfoglalás ügyében?

  • 2021.04.24 - 12:43
    Közvetlen hivatkozás

    Érdekes a menekült külföldiek nem kellenek, de kinai egyetem igen, aljas szemét fidesz, a népnek legyen joga ellent mondani, micsoda dolog?, a következő, török, orosz, egyetem stb, ezek semmit nem szégyelnek

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.