MOK: a COVID osztályok kritikus állapotú betegeit szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el!

Nem csak méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti a kormány késlekedése – írta a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándornak. Azonnali egyeztetést kérnek a belügyminisztertől – írja a hvg.hu.

Elhibázott a kormány elképzelése és kommunikációja az egészségügyi szolgálati jogviszony átalakításáról az orvosok többsége szerint

– ezt írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) egy Pintér Sándornak címzett levélben. A MOK egy felmérést végzett az orvosok körében a kormány terveiről, ez után fordultak a belügyminiszterhez – tudta meg a portál.

A kormány azt kommunikálta, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta a kamarát. A MOK most azt írta: a törvény kidolgozásába nem vonták be őket, a végrehajtási rendeletek kidolgozásához pedig

“sürgősen valódi egyeztetésekre van szükség”.

Ezért arra kérik Pintért, hogy még a hét végéig küldje meg nekik az egyeztetések pontos menetét.

A kormány intézkedései váratnak magukra

Olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti – áll a kamara levelében. Arról is írtak:

miközben a kórházban és lélegeztetőgépen lévő betegek száma egyre nő, a COVID osztályok kritikus állapotú betegeit már szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el.

Mindeközben….

Kétszáz egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot Magyarország – vette észre a 444 Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter Twitterén. Korčok szerint

ők csak 50 embert kértek, a magyarok 200-at küldenek, amit megköszönt Szijjártó Péter külügyminiszternek.

A szlovák miniszter szerint a magyarok Komáromban, Léván, Nyitrán és a Kassa melletti Tőketerebesen segítenek majd be szlovák kollégáiknak.

Arra a magyar kormány részéről senki nem válaszolt, nem tartják-e problémásnak kétszáz embert kiküldeni a jelenleg is erősen leterhelt hazai egészségügyből.

csillagok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük