Lóhúsosztás, avagy látogatás a háziorvosnál

Publicistánk ezúttal közösségi oldalára írta ki legszemélyesebb, indulatoktól fűtött véleményét, amit a Városi Kurír néhány hozzászólással együtt emelt át.

“Lóhúsosztáson voltam Magnyitogorszkban.

Azaz ellátogattam háziorvosom rendelőjébe, hogy beadassam magamnak népünk bölcs vezére útmutatása nyomán az influenza elleni VO-t.

Előzőleg érdeklődtem, nincs időpont, “a rendelés első félórájában oltunk”.

A rendelő előtt hosszú, tömött sor állott. Két (azaz kettő) orvoshoz állt sorba a nép, eléggé veszélyes volt előre menni és megkérdezni, hogy mi van.

Nincs sorszám sem,

mondta egy ingerült lóhúsevő polgártárs.

Beállottam 3/4 8-kor a sor végére

(melyről tudni kell, hogy ez emelte ki az embert az állatvilágból, hiszen két lábra állva pipiskedni kell, hogy mikor kerülünk már sorra), de azt tapasztaltam, hogy harminc centinként következünk, amúgy pedig

a huszonkettedik delikvens voltam.

De csak voltam, mert differenciálatlan kifejezéseket hallatva rövidmalac vágtában távoztam a lóhúsosztásról. Nem panaszkodom, nem vagyok felháb, örülök neki (mint majom a farkának), hogy népünk nagy lóhúsosztója a múlt héten rendbetette a háziorvosi rencert. És főleg annak, hogy beoltatta magát, plusz még hogy van elég vakcina. Traliló. (Mgtgrszk, 1930. oktober 27. 8 óra 2 perc)”

A kommentekből….

“Nincs elég vakcina! Ezt is elszabták. A fizetőset lefoglalta a kormány, a másik is vészesen fogy!”

“Nem a XIII. kerületben laksz. Itt telefonon időpontot kaptam, arra ott voltam, előbb alá kellett írnom egy papírt, lehetőleg saját tollal, de volt fertőtlenített is, egyedül engedtek be maszkban a rendelők előtti folyosóra, ott volt az oltás, hogy a rendelőbe se menjünk be. A telefonban arra kért a háziorvos, hogy lehetőleg rövid ujjúban legyek a felsőruházat alatt, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Oltás után megkértek, hogy a rendelő előtt maradjak – padok is vannak, ha valaki nem akar, netán nem tud sétálgatni – 15-20 percig, hogy ha netán mellékhatás jelentkezik, be tudjak csöngetni segítségért. Ezzel az utólagos várakozással volt 5 percnél hosszabb az egész folyamat. Annyian voltunk a rendelő előtt, ahány orvos dolgozik ott, mert mindegyik rendelt arra az időpontra oltásra jelentkezetteket. Flottul ment minden.”

“Nem a Lipóc Köztársaságban élek, valóban, hanem azon a járási székhelyen, mely tavaly a leggazdagabb volt Magyarországon. Itt az egy lakosra eső összes nettó jövedelem: 1 478 474 Ft/év/fő, az egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem pedig: 3 062 100 Ft/év/fő. Csak még az influenzaoltással van egy kis gond.”

Hallgattassék meg a háziorvos is a témában….

No és a fent említett “Bölcs vezér”…

Semjén

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük