Most tényleg betelt a pohár! A kormány mismásol, a háziorvos zavartan helytáll, a beteg…, na vele nem tudni mi lesz!

Az amúgy is túlterhelt háziorvosnak ezentúl nem csak azt kell majd közölni a hozzá forduló beteggel, hogy érvényes-e a TAJ-kártyája, hanem annak a döntésnek a felelőssége is a vállán van, hogy szelektáljon az oltásra jelentkezők között?

Most már tényleg álljon meg a menet!

Bár a kormány minden megszólalója arra buzdít, hogy mindenki oltassa be magát influenza ellen, kereskedelmi forgalomban egyáltalán nem kapható védőoltás, mert az állam felvásárolta a teljes készletet.

Kérem tehát honfitársaimat, hogy mindenki éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével

-jelentette ki ájtatos képpel Kásler Miklós. A felhívásnak sokan tennének eleget és lelkesen jelzik a háziorvosuknak, hogy szeretnének élni a “lehetőséggel”.

A pofátlanság teteje

A háziorvosnak, aki minden erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy ellássa a pandémia idején is a hozzáforduló betegeit, most azzal kell szembesülnie, hogy rálőcsölte “állam bácsi” az egyáltalán nem megtisztelő feladatot, hogy ő közölje a jelentkezővel:

sajna nincs elég oltóanyag.

Neki kell szelektálnia és elküldeni például a terhes kismamák egy részét, hiszen a megrendelt mennyiség töredékét ígérik és azt is csak

majd, egyszer.

A kormány elszámolta magát és felvásárol….

A gyártócég képviselője az ATV Híradónak azt mondta, hogy

a vakcinát a három éven aluliaknak és a várandósoknak vették meg.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint ők erről még nem kaptak pontos információkat. Az ÁNTSZ honlapján idei “eligazítás nem található, így a tavalyi szerint dolgoznak az orvosok. Évek óta viszonylag csekély számban fogynak az influenza elleni vakcinák. Idén a koronavírus-járvány miatt azonban megnövekedett irántuk az igény.

Magyarországon kétfajta influenza elleni oltást használnak

Az egyik egy három komponensű, hazai gyártmány. A másik négykomponensű, ezt a Sanofi gyártja. Mind a kettő megfelelő védelmet nyújt, viszont

az import vakcina három helyett, négy vírus ellen véd, illetve a három éven alul gyermekek és a várandós nők csak ezt kaphatják.

“Hiánygazdálkodás”

Portálunknak nyilatkozó háziorvos elmondta, hogy az Ő körzetében is “hiánygazdálkodás” van. Az általa megrendelt mennyiség töredékét ígérték, de azt sem most, hanem majd, egyszer.

“Képzeljék el a helyzetet, amikor nekem kellene megmagyarázni a régóta kezelt páciensimnek, hogy hiába az ígéret, nincs vakcina. Egyszerűen kikérem magamnak, hogy nekem kelljen egy kalapból kihúzva választanon a betegeim között!”

2020 Magyarországa…., Ön erre szavazott?

A fent leírtak minden sora méltatlan , de a legfelháborítóbb talán az, hogy

egy elismert, felsőfokon képzett orvos miként juthat el odáig 2020-ban, Európa közepén, egy uniós tagországban, hogy a beszélgetésünk után azt kell hozzátennie a mondandójához, hogy “kérlek, ne írd le a nevemet, holnap is szeretnék gyógyítani!”

Egy hozzászólás itt: “Most tényleg betelt a pohár! A kormány mismásol, a háziorvos zavartan helytáll, a beteg…, na vele nem tudni mi lesz!

  • Avatar
    2020.10.30 - 06:01
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos a betegnél is betellik a pohár. Ami itt folyik alapellátás címen az már felér egy tudatos emberírtással. Gyomorfájdalmak miatt szeretnék beutalót kérni egy Győr belvárosi háziorvostól. Napok óta ki van kapcsolva az orvos telefonja. Személyesen nem fogad, telefonon elérhetetlen. Ha az ember ír a Facebook fiókjára, ingerülten válaszol hívjam rendelési időben a rendelőjében. Mivel ott elérhetetlen a kikapcsolt telefon miatt, sakk-matt. Beutaló nélkül sehová sem lehet menni, Ő meg nem ad. Mit lehet tenni? Csendben, vagy dühöngve meghalni. És ezek az orvosok állítólag valamikor letették az orvosi esküt.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük