Most már biztos(?), hogy Orbán nem fújja le az önkormányzati választást! Belecsaptak a lecsóba!

Hiába mentek a gombnyogatásban megfáradt képviselők rendes évi szabadságukra, a közszolgák hada serénykedik tovább. Nyakukon a választás!

Kezdődik a kampány-muníció gyűjtése

Kerpel-Fronius Gábor közösségi oldalán hívja fel a figyelmet egy “elfogott levélre”:

“Az elmúlt napokban az alábbi levelet kapták meg a települési polgármesterek. Eszerint éppen az önkormányzati választások előtt indul egy olyan kommunikációs kampány, amely a megyék és a megyei jogú városok előrehaladását mutatja be.

Nyilván a szokásos propagandakampány-recept következik,

nyilván több milliárd forintból. Sajtóhirdetések, rádió- és videószpotok, online és televíziós tartalmak, tablókiállítások (!), óriásplakátok, mindezzel bemutatva a

“közös sikereket”.

Kérdezhetnénk persze, hogy miért baj ez. Hiszen, úgymond, eredmények vannak, miért ne lehetne azokat mutogatni.

Az persze csak feltételezés a részemről,

hogy a kampányokban megszokott módon az eredményeket bemutató kormányzati kampány grafikai megvalósítása egészen véletlenül nagyon fog hasonlítani az önkormányzati kampányban a Fidesz által használt grafikai megoldásokhoz.

Aminek a szokásos módon az lesz a hatása, hogy szépen egymásra épül a kormánypárti propaganda és a Fidesz helyi kampányai.

Kérdezhetnénk persze, hogy miért baj ez

– hiszen vélhetően minden városi vezető kapott ilyen levelet, ellenzékiek is, ez ugyanúgy támogatja őket is. És ebben van is szemernyi igazság. Csakhogy egyrészt a fent említett, vélelmezhető grafikai hasonlóság miatt sokkal inkább fog illeszkedni a Fidesz kampányához. Másrészt pedig az ilyen típusú támogatás elsősorban a hivatalban levő városvezetést támogatja. Hivatalban levő városvezetője a Fidesznek jóval több van.

Természetesen tudjuk, hogy bármely hivatalban levő városvezetésnek jobb lehetőségei vannak a kampányolásra, mint az ellenzéknek. A Fidesz azonban 2010-es győzelme után teljesen természetesnek veszi, hogy a hatalma megtartása érdekében szinte korlátlanul használjon föl ÁLLAMI erőforrásokat a PÁRT választási kampányainak támogatására….”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük