Mr. Scorsese, tessék figyelni!

Behívták Karácsony Gergelyt az Orbántévébe, Norbi kiosztotta a duci nőket, a miniék tudták előre, hogy Borkai ringatózni kezdett a jachton. Rab László szürreál összefoglalója a 4. hétről.

Köszi szépen, szuper volt!

A rákosmenti fideszita alpolgármester szép neje több kárt okozott az Orbán-rendszernek, mint a szipákoló Habony Árpád Ibizán vagy a helikopterező Rogán Antal együttvéve. A tévés hölgy megtörte az interjúkészítés évszázados hagyományát, Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert a szó szoros értelmében fingatni szerette volna; látta, hallotta az ország, 18 perc önfeledt kacagás övezte, Karácsony különösképp élvezte. Kajánul vigyorgott, a végén pedig azt mondta a csajnak, köszöni szépen, szuper volt.

Tényleg az volt. Kár, hogy a tévés macát nem hagyták tovább randalírozni. Még három-négy ilyen zavaros kérdés a biciklizésről, és magától elhalt volna a rendszer. Sok ilyen kontraszelektált kommunikátort kívánnék magunknak és az országnak. Amit Habony Árpád a plakátos sorosozó gyűlöletkampányaiban milliárdokból összekalapál, a leánykák negyedóra alatt képesek lenullázni. A tévénézők most azt kérdezték másnap: ezektől vagyunk annyira beszarva? Hát egy rendes kellemetlenkedő kérdést is képtelenek összeeszkábálni. Erre csinálták a nagy marha sajtóbirodalmukat? Ezért kellett a sok szemét törvényt megszavaztatni a Kósáékkal? Mi lesz a csicsás szobraikkal meg az istenverte letérkövezett városbelsőikkel, ha egyszer megbuknak?

Mókás jövő vár ránk. A nevetségessé válás minden önkényuralmi rendszer legősibb ellensége, retteg tőle az is, aki pedig meg van győződve róla, hogy az erő, ami vele van, örökké kitart. Eljön a pillanat, amikor elfogy. Akkor a migráncstévés népeknek adni kell majd egy nagy plecsnit. Meg kell nekik köszönni, hogy segítettek a gyalázatos rendszer letaposásában.

Arctalan folytatás

Eltűnt különben a tévés hölgy és férje közös fotója a hálóról. Nagyjából ugyanaz történt, mint Borkai polgártárs jachtos kalandja után: az idillt ábrázoló szent családi pillanatok kellemetlenné válnak, és akkor jön a törlés nemes mozdulata. Abban úgyis jók vagyunk, komplett újságokat, tévé- és rádióállomásokat, újságírókat tudtunk eltüntetni, hát akkor hogy a fenébe ne működne az, hogy eltüntetjük az arcunkat is a nyilvános térből, ne tudjon a nép leköpködni bennünket.

Apropó Borkai. Kiderült, hogy a Legfőbb Mini egészen magos köreiben pontosan tudtak a Nagy Októberi Szopóroller (NOSZ) előtt már egy évvel a csikólátásos entyempentyemről. Még koszos tízmillió forintot – fideszes tájszólásban: misit, millert – is kicsengettek a zsarolónak, és akkor tessék megkapaszkodni, mert most jön a maffiatörténetek legjellemzőbb fordulata: a nagyeszű ügyvéd olyan szerződést kötött a Suba névre hallgató maffiózó polgártárssal, amit fideszes körökben „hallgatási szerződésnek” neveznek (az Index szerint ez a videó felhasználási jogával kapcsolatos megállapodás volt). A lepapírozás során “Rákosfalvyék a videó felhasználásának jogát vásárolták meg, így próbálták meg bebiztosítani magukat arra az esetre – Mr. Scorsese! Tessék figyelni! –, ha Suba később át akarná verni őket, és a felvétel nyilvánosságra kerülne. Azt nem tudni, miből gondolták, hogy a felvételnek… miért ne volnának másolatai, de egy dolog biztos: tévedtek.”

Ki látta a képeket a ministák közül? Voltaképp mindenki, aki 2006 nyarán, az őszi zavargások előtt is meghallgathatta Gyurcsány őszödi beszédének teljes változatát. Azt vágatták aztán össze, és amikor készen álltak, a Mini-vezérkar kiadta a parancsot az októberi spontán kormánybuktatásra…

(Dehogy) Költözik a múzeum

Budapest népének szuttyongatása – ez a neve annak a projektnek, amelyet a mini október 13-a után meghirdetett. Nem áll ugyan szándékában a bosszú, mert alapjában véve békés természetű államférfi, éppen csak a vendetta az, amit nem szokott átengedni másnak, esetleg még a vérszívás jöhet szóba, mint úri passzió, amiben feltétlenül hisz.

Most bedobták a Megy a Természettudományi Múzeum Debrecenbe elnevezésű népidegesítő programot (a fideszútálati hangulatométer kilengett), jókora ellenkezések gerjedtek nyomban. Nos, egy régi újságcikket vennék elő annak alátámasztására, hogy a NER-ben általában azt szokták megvalósítani, ami csak és kizárólag Orbánnak fontos. 2014 júniusában “Kurucz Éva kormányszóvivő (tetszenek még rá emlékezni?) jelentette be: a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. Ennek a felújítási programnak a keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik.

Eddig stimmel. Oda akart menni, kolostorba, ja.

Orbán Viktor ezen kívül felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, olvasom tovább a 14-es hírben, “tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig. Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek a minisztériuma Debrecenbe költözését – szintén 2016. március 15-ig – kell megvizsgálnia.”

Kérdés: hol van most a Honvédelmi Minisztérium? És elment-e már a földművelésügy Debrecenbe?

Ez volt a 4-es, szegény Norbit most nem csócsálnám, van ennél súlyosabb ügy: elkezdett terjedni a kínai eredetű koronavírus. Talán ezért kaptam fel a fejem arra, hogy új kínai repülőjáratokat jelentett be a Kakadu becenévre hallgató Szijjártó Péter a héten. Hogy könnyebb legyen odarepülnünk. Ne gondoljunk semmi rosszra, éljen soká a véletlen. Jöjjön az 5-ös hét, reménykedjünk.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük