December 19-én este Nagy Bandó András volt Rónai Egon egyik vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Nagy Bandó András nem rejtette véka alá a jelenlegi hatalommal kapcsolatos véleményét, és erőteljes kormánykritikát fogalmazott meg.
[mnky_ads id=”80″]

A lényeg elsikkasztása

A tizenkét perc 31 másodpercig tartó beszélgetés nyolcadik percében Nagy Bandó András megemlítette, hogy hallott olyan beszámolót, miszerint Orbán Viktor veri a feleségét. Rónai Egon így reagált:

„Ez egy magát elég régóta tartó mendemonda”.

Nagy Bandó András válaszában a

„Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél”,

közmondást idézte, azután folytatta a mondandóját. A közjáték – megnéztem! – huszonhat másodpercig tartott (a teljes idő 1/25 része).

A média mégis kizárólag ezzel foglalkozik, és ezt sulykolja azoknak a millióknak, akik nem látták az adást. A többiről, Nagy Bandó András szenvedéllyel előadott, figyelmet érdemlő gondolatairól szó sem esik. A kormányzati politikát érvekkel megalapozva bíráló szöveg elillant a semmibe, és maradt a színtiszta bulvár.
[mnky_ads id=”3806″]
Természetesen én is elítélem, ha valaki fizikai vagy hatalmi erőfölényével visszaélve bántalmaz másokat. Azzal is egyetértek, hogy a közszereplőkkel szemben az átlagosnál magasabb az elvárás. Fogalmam sincs róla, hogy a miniszterelnök veri-e a feleségét, vagy nem. Az biztos, hogy a politikai teljesítményéről alkotott véleményemben ez nem játszik szerepet. Viszont eszembe jutott egy ide kapcsolódó ősrégi vicc:

A jereváni rádió kérdezz-felelek műsorában megkérdezi a betelefonáló:

Igaz, hogy Csajkovszkij homoszexuális volt? A válasz: Igen, de nem ezért tiszteljük.

 

A riport utóélete jól mutatja a hazai médiaviszonyokat.

 

Az ATV, amely nemrég úgy volt ismert, mint az egyik utolsó fórum, ahol megjelenhetnek baloldali és liberális értékek, nyomban törölte archívumából az adást.

A műsorvezető ezt írta a Facebookon:

„Rögtön az adásban is jeleztem, hogy ezzel nem értek egyet”.

A hallottakból nem éppen ez következik, lelke rajta.
[mnky_ads id=”3806″]

Nagy Bandó kitálalt, Rónai és az ATV elhatárolódik – és Orbán?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét