Napi kvíz: Orbán dilemmája: élőben Ferenc pápa, vagy BL döntő – Tippeljen és nyerjünk…!

Nem szép dolog a pápa részéről, hogy pont azon a napon látogat Csíksomlyóra, amikor az UEFA-bajnokok ligája-döntőjét játsszák! Micsoda dilemma egy igazán keresztény miniszterelnöknek, aki főfoglalkozásban meccs-függő!

Győzött Orbán-kontextusban az erősebb függés!

Orbán Viktor miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói pápai szentmisén, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli

– erősítette meg az Origo információit, illetve a korábbi sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette:

a kormány képviseletében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is ott lesz az eseményen.

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába. Előbb Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-jén a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét.

A Köztársasági Elnöki Hivatal már korábban közölte, hogy Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder János államfő – feleségével közösen – részt vesz a június 1-jei pápai szentmisén Csíksomlyón, majd egy héttel később, a június 8-i hagyományos csíksomlyói búcsún is ott lesznek. Az azonban csak most derült ki, hogy a magyar kormányt Semjén Zsolt, Orbán Viktor helyettese képviseli mindkét napon.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest