Budaházy: a Fidesznek van egy elképzelése, és a Mi Hazánk beteljesíti….

Ami eddig csak az összeesküvéselmélet-gyártás vádja mellett volt leírható, azt Budaházy György nemes (?) egyszerűséggel mondta kamerába még május elején. Az ominózus részt a Partizán vette észre.

Fidesz – Mi Hazánk – ki tart ki kit?

Budaházy György szélsőjobboldali mozgalmár május elején a kormány kedvenc ellenzéki pártjának, Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalma és a Fidesz viszonyáról beszélt a Mi Hazánk kapuvári fórumának vendégeként:

„Most ugye az van, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, aki ezt a közeget azért mégiscsak összefogja, stb. És akivel szót tud érteni, és így erre adódik a Toroczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít. Tehát ad neki médiát. Persze meg lehet mondani, hogy neki is jó, mert a Jobbikot…persze, a Jobbikot le kell rombolni. De azért mégiscsak ad neki, és ugye szabad is szidni a Fideszt, mert a jobbikos szavazók máshogy nem fognak ide átpártolni, ha a Fideszt csak dicsérjük. Azért a jobbikos szavazókat minél jobban át kell hozni, tehát ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve”

Kell egy még-szélsőségesebb…..

Budaházy szerint a Fidesznek megvan a saját koncepciója arról, mire kell neki egy nemzeti radikális párt. Igaz, a Mi Hazánk lehetne ennél több is, de úgy érzi, hogy ezen a koncepción Toroczkaiék nem léptek túl.

„A Fidesznek van egy elképzelése arról, hogy neki mi kéne, és a Mi Hazánk beteljesíti egyelőre azt a feladatot. És ilyen szempontból közös az érdek, ami nem feltétlenül rossz. Mert most miért legyenek egymás ellenségei?”

Megemlítette még:

  • A Jobbikból kilépett Toroczkai László már a Mi Hazánk Mozgalom alapításakor is hangsúlyozta, hogy főleg az ellenzékkel van baja, a Fideszt pedig sok kérdésben tudják támogatni.
  • Az ellenzéki pártokkal ellentétben a Mi Hazánk visszajáró vendég volt a köztévé műsoraiban, valamint a Fidesz és az MSZP mellett csak nekik sikerült olcsó plakáthelyeket szerezniük.
  • Az EP-kampányukra pedig tízmilliókat költöttek, de nem világos, hogy milyen forrásból.
  • a Jobbik totális zsákutcába ment azzal, hogy a fideszes korrupcióról kezdett beszélni.
  • Elfogadhatónak tartja, hogy Orbán Viktor azoknak adja a lehetőséget, akik az ő emberei. A korábbi rendszerekhez képest azt is előrelépésnek látja, hogy még nem hallott olyan esetről, amikor Mészáros Lőrinc ne fizette volna ki az alvállalkozóit.
  • Sok mindent lehet kifogásolni, de azt nem akarja, hogy a tolvajok mondják meg, ki lop.

A teljes eszmefuttatás itt hallható:

Mi hazánk

 

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük