Sorting by

×

Narancsos Hacacáré kizárólag fideszes településeken

A magyar etimológia szótár szerint a “hacacáré” eredetileg tánc közben hallatott kurjantás lehetett, talán összefügg a hancúroz igével. Fenti második jelentése abból ered, hogy a túl élénk szín is tud „kiabálni”: rikító szín.

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvívő augusztus végén hirdette meg a tervek szerint kilenc hétig tartó “Őszi Hacacárét”

A csaknem 130 állomásos rendezvénysorozat helyszínenként két előadóval nyújt majd koncertélményt. A következő hetekben hallható és látható lesz, például Charlie, Király Viktor, Vastag Csaba, a Neoton, a Beatrice, Ákos, a Margaret Island és a Tankcsapda. Az esti koncertek előtt helyi fellépőket is hallhat majd a közönség.

Nézzük mi a kínálat erre a hétvégére:

péntek este Varga Viktor Fóton lép fel, míg Vastag Csaba és Péter Szabó Szilvia Biharkeresztesen énekel, Tiszalökön Lóci Játszik és fellép a HoneyBeast, Galgagyörkön Lola és Kocsis Tibor énekel.

Szombaton Eleken lesz The Carbonfools és The Biebers, Zsámbékon UP! és Sugarloaf, Kistarcsán Cserpes Laura és TNT.

Vasárnap Táton Horányi Youli és Rácz Gergő énekel, Gyomaendrődre a Brains és a Club 54 utazik el. Jászberényben Abba Tribute Show lesz

A részletes listát az Őszi Hacacáré honlapján lehet elérni

A kormányszóvivő azt mondta: az Őszi Hacacáré egyik fő célja az “összetartozás közös megünneplése”, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni.

Nagykállón Zséda is fellépett. Fotó: Őszi Hacacáré

A Telex derítette ki, hogy a nagy állami hacacárénak helyszínt adó települések kivétel nélkül fideszes vezetésűek, vagy olyan független polgármester vezeti azokat, akit nem lehet ellenzékinek nevezni.

A háttérben az állhat, hogy a kormány könnyed őszi szórakozásba akarja csomagolni a saját 2022-es választási kampányát.

A szervezés kapkodására jellemző,

hogy Makón már meghirdették szeptember elejére a szokásos Hagymafesztivált, a szervezők már a fellépőket is sorban bejelentették, majd váratlanul törölték az egész rendezvényt. Bár az Őszi Hacacáré programjában még nem tűnt fel a hagymaváros neve, de szinte biztosra vehető, hogy Lázár János kedvenc városba is eljut két államilag finanszírozott előadó.

Több fideszes politikus is arról írt a Facebookon, hogy külön köszönik az Magyar Turisztikai Ügynökségnek a program megszervezését. Mint például Végh László, Sümeg fideszes polgármestere, aki a posztjában az MTÜ-nek köszönte meg a koncertek szervezését és lebonyolítását. Ám, a Magyar Turisztikai Ügynökség a Telexnek úgy nyilatkozott, hogy

a program lebonyolítása nem a Magyar Turisztikai Ügynökség hatáskörébe tartozik, kérjük kérdéseikkel forduljanak az illetékeshez”.

Mórahalmon Király Linda énekelt. Fotó: Őszi Hacacáré

A Telexnek több, egymástól független forrás is azt állította, hogy a zenészeket arra próbálták rávenni vagy bizonyos esetekben kötelezni, hogy

fotózkodjanak a helyi polgármesterrel vagy országgyűlési képviselővel. Akik javarészt mind fideszesek vagy Fidesz által támogatott függetlenek.

“Bizonyos előadóknál ugyanis beleírták a szerződésbe, hogy a fellépésért cserébe

  • vállalniuk kell egy 15 perces közönségtalálkozót,
  • a helyi sajtó rendelkezésére kell állni,
  • és fotózkodni kell a rajongókkal.

Ahogy egy forrásunk fogalmazott, ilyen kitétel egyáltalán nem szokványos a magyar piacon, és maximum zárt körű, céges magánrendezvényeken szoktak ehhez hasonló kikötéseket tenni.”

Na, szóval így is lehet állami pénzből, bujtatott módon kampányolni a kormánypárt jelöltjei mellett

Azt azonban kontraproduktívnak érzem, hogy az Őszi Hacacáré csak azért kerül el népesebb városokat, mert ott ellenzéki vezetés van. Sőt, éppen fordítva kéne lennie. Ha én szervezném ezt a koncertsorozatot éppen oda, az ellenzéki fellegvárakba vinném az eseményt, ahol hátrányból indul a kormánypárti politikus. Neki jól jönne az ilyen támogatás.

Persze ki lát bele a Fidesz boszorkánykonyhájába, mindig ki tudnak főzni, valami újdonságot.

Kapcsolódó

 

Narancsos Hacacáré kizárólag fideszes településeken
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.