NE CSAPJUK BE MAGUNKAT!

Sorting by

×

NE CSAPJUK BE MAGUNKAT!

A szombati hatalmas, hömpölygő, izzó tüntető tömeg a szavazatok újraszámlálását követelte és nem pártutasításra.

Hirdetés

Most nem voltak sem román sem lengyel bértapsolók

Szélsőbalos antifasiszták sem jöttek balhézni s előre bocsájtom, nem is fognak. Volt viszont  szimpátiatüntetés több más mellett Londonban, Lisszabonban és sok más magyarok lakta városban a világon.

Akik a demonstráción részt vettek, önként, hazaszeretetből mentek ki, s azért, mert őszintén fel vannak háborodva és becsapva érzik magukat.

A felszólalások viszont csalódást okoztak. Számtalan tüntetésen vettem részt az évek során, így van összehasonlítási alapom.

Lózung lózung hátán

Miközben hallgattam a beszédeket elszörnyedtem, később meg teljesen eluntam magam. Nyilván akik először voltak kint nem így gondolják, de én azokat a lózungokat, (ne hagyjuk, nem félünk stb.) amik elhangoztak ezerszer hallottam már.

Az egyik felszólaló új választás kiírását követelte s egységes ellenzékről, összefogásról beszélt. Bocsánatot kérek, de ez az ember melyik országban él? Mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy április 8 volt az egyetlen esély leváltani demokratikusan ezt a rendszert. Nyilvánvaló, hogy történtek csalások, de az is tény, hogy az ellenzék is csúnyán elszúrta, mert képtelenek voltak megállapodni.

Mi értelme van egy újabb választást kiharcolni? Hozzáteszem a Fidesz ebbe nem fog belemenni akárhányszor megy ki a tüntető tömeg az utcákra.

Mikor volt utoljára egységes ellenzék? Tudtak most alternatívát nyújtani? Volt erős, határozott, elfogadható válaszuk a propagandára? Mi volt fontosabb nekik a pozícióharc vagy a magyar nép?

Mi a megoldás?

Emlékezzünk Gulyás Márton küzdelmére a választási rendszer megváltoztatásáért! Nem vonom kétségbe, hogy ő mindent megtett, amit lehetett, és hol volt az eredmény? Sehol.

Abban az időben, több platformon is megírtam, hogy a kormány biztos nem vonja vissza az általa átírt és neki kedvező választási törvényt. Sokan nem hitték el akkoriban, reménykedtek hátha sikerül.

A bojkott is szóba került, aztán mégis belementek ebbe a lehetetlen helyzetbe. Egyesek állítják, így is le lehetett volna győzni a Fideszt. Nem így történt.

Ne csapjuk be magunkat. Tüntetés sorozatokkal se lehet egy diktatúrát megdönteni. Mi a megoldás? Törni a buksinkat, ismerjük meg a NER működésének lényegét.

Úgy vélem, ha behatóan tudnánk mindent, akkor az ellenszer is meglenne.

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.