Lehet, hogy nekik tök mindegy, hogy Ferenc vagy Feri... - Városi Kurír

Sorting by

×

Lehet, hogy nekik tök mindegy, hogy Ferenc vagy Feri…

Megijedt a kormánysajtó a lengyel hírektől, és pápábbak akarnak lenni a pápánál. Lengyel sajtóértesülések szerint azért nem találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája és nem azért, mert kevés az ideje.

Hirdetés

Egy Vatikán – szakértő a következőt hangsúlyozta:

„Ferenc pápa nem kedveli a szűk látókörű, extremista, agresszív nacionalizmust.”

Mindezekre reagálva,

a Fidesz-közeli média csöppet sem keresztényi módon, minősíthetetlen hangnemben azonnal támadni kezdte Ferenc pápát, miközben a Szentatya budapesti programja még nem végleges, és azt is tapasztaltuk korábban, hogy

a magyar miniszterelnök bárhol, bárkire, bármikor képes rácuppanni.

Tehát egyáltalán nem kizárható, hogy egy szelfi erejéig egymásba botlanak,

és az is elképzelhető, hogy Orbán nem borotválatlanul és pörköltszaftosan fogja köszönteni Ferenc pápát. Azt a pápát, akit a miniszterelnök mocskos szájú fegyverhordozója 2017-ben „argentin libsi”-nek és „derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak nevezett. És aki, mindezek ellenére, mégis

baromi jól jönne a Fidesz propagandájához.

Mondjuk azon azért érdemes elgondolkodni,

hogy a Vatikán-szakértő szavaiból a fideszesek rögtön Orbánra asszociáltak, illetve hogy Ferenc pápa gyalázásából valamiért eddig még kimaradt a sorosozás meg a gyurcsányozás.

De az is lehet, hogy nekik tök mindegy, hogy Ferenc vagy Feri…

Kapcsolódó

 

ferenc

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2021.06.08 - 09:59
    Közvetlen hivatkozás

    Szerintem. Ferenc pápa hű az elveihez, a keresztény erkölcshöz. Putyin a saját érdekeihez. Orbán már nem nagypályás, én nem hiszek a Salvini, stb. tengelyben, /nem Salvini akarta az olaszországi migránsokat szétszórni a többi EU-s államba?/ de ha megalakul az a szövetség, nem Orbán fogja vezetni, egyre kevesebb borsot tud törni az EU orra alá, és a 22-es győzelme is kétségessé vált, Putyin nem szereti a veszteseket. Mellesleg, ki szereti? A trójai faló korhadozik, a kártyavár omladozik, a választókon áll, hogy végképp elsöprik-e.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.