Mármint az oroszok. Egyelőre otthon vannak, Oroszhonban, és éppenséggel a turisták érdekében cselekszenek – ha ugyan a hír azt jelenti, amit jelent, mert arrafelé semmi sem biztos, és semmi sem egyértelmű. Az a lényeg, hogy Oroszország a foci-vb miatt létrehozta az össz-orosz turisztikai rendőrség alakulatát.
[mnky_ads id=”10551″]
Lássuk magát a pontos hírt. Azt mondja, hogy turisztikai rendőrséget hoznak létre Oroszországban, amely a nyári labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó városokban működik majd.

A Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter utasítására létrejövő speciális egységnek olyan rendőrök lesznek a tagjai, akik jól beszélnek idegen nyelveken, hiszen a külföldi szurkolóknak kell segítséget nyújtaniuk. Munkatársaik a világbajnokság időszakában a nap 24 órájában járőröznek majd a frekventált helyeken. Moszkvában már 2014 óta működik a turisztikai rendőrség, amelynek tagjai folyékonyan beszélnek angolul, franciául, spanyolul és kínaiul, és elsősorban a külföldi látogatók körében népszerű sétaútvonalakon ügyelnek a közbiztonságra. A világbajnokság június 14. és július 15. között lesz 11 orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara – 12 stadionjában.
[mnky_ads id=”10552″]

- Hirdetés -

Mármost a dologban – mielőtt belemerülnénk – van valami. Aki az orosz bűnözést lebecsüli, nagy hibát követ el, melyet keservesen megbánhat, a blatnoj mir, a „tolvajvilág” arrafelé nagyon nem tréfadolog. Hétköznapi az emberrablás, a zsarolás, a gyilkosság. A világ legkeményebb csibészei laknak ott. És hát az orosz ultrák sem arról híresek, hogy kenyérrel, sóval, vodkácskával, sós heringgel várnák a vendégszurkolókat, sőt. Még arról is szó volt közöttük, hogy a korábban erdei tisztásokon tartott, előre leszervezett tömegverekedéseket, az ustawkákat ezentúl a stadionokban rendezzék meg, hivatalos sportként, aminek az oroszul „harcot” jelentő „draka” volna a neve. (Mellesleg: az ustawkának semmi köze az utcai verekedésekhez, azok spontán alakulnak ki és nincsenek szabályozva).

Szóval, nem épp matyóhímzés arrafelé az élet, a rendőrrel nem árt jóban lenni a turistának, főleg, ha meccsre megy.

Hanem gondolkodjunk logikusan. Ha orosz bűnözőktől akarják megvédeni a vendégeket, akkor semmi baj – de mi van, ha az oroszokat védik azoktól a gyanús nyugati turistáktól?

Mert druzsba ide, druzsba oda, Európában mégis nagyon más világ van, mint a Nagy Földön.

Jobb, ha őrzik a turistákat is az orosz néptől, meg az orosz népet is a látogatóktól.

Elvégre Oroszországban a legfőbb érték az ember.

Azért is tartják lakat alatt.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Előkóstoló a foci-vb-n

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét