Nem óriáspókokkal, marslakókkal, jól felszerelt kórházakkal, hanem tankokkal harcolunk?

Azon töprengek, hogy vajon miért kellenek a tankok. Jó, értem én, hogy megvan a katonai tervünk a koronavírus elleni harchoz, csak annyira balga vagyok, hogy eddig azt képzeltem, ehhez nem lőfegyverekre, meg harci eszközökre, hanem kifogástalanul felszerelt kórházakra, hibátlanul működő egészségügyre, elegendő szakdolgozóra van szükség.

De én csupán egy nő vagyok, aki pechjére még ellenzéki újságíró is,

tehát simán szardarabnak vagy féregnek nevezhetnek az ilyen és ehhez hasonló felvetéseim miatt a járvány idején is sikerpropagandát hajszoló kormányhívő zsurnaliszták.
Az a baj velem, hogy szeretném megérteni, hogy mi indokolja a tankok jelenlétét.

Nem óriáspókokkal, nem marslakókkal harcolunk

Ugye nem azt akarják mondani, hogy egész Európa alatt alagutat ástak hozzánk a migráncsok, hogy ebben a katasztrofális helyzetben csapjanak le ránk?
Lehet, hogy már itt is vannak, és ezért nem kötelező a maszk, mert az nem csak véd, hanem elrejt is?

Tegnap sokadszorra megnéztem a Leon a profi című zseniális filmet. Abban van az a jelenet, amikor Leon, az emberséges bérgyilkos ( ha nem láttad a filmet, ne akadj ki, inkább nézd meg) belebújik egy rohamrendőrös cuccba, hogy megszökjön a drogos, gyilkos rendőr vezér és brutális csapata elől. Akár sikerülhetne is neki, de leveszi a fejéről az arcát rejtő sisakot…

Nem is tudom, hogy jut most pont ez eszembe

Kint süt a nap, de én bent vagyok a lakásban, mert komolyan veszem az itthon maradást, és mert csak egy egyszerű, szimpla maszkom van, azt is ajándékba kaptam.

Takarékoskodom a maszkkal

Élettel, életekkel pedig nem bohóckodom. Megmondta persze a törzs és a főnök is, hogy van elég maszk – aki mást tapasztal, azt rémként kezelik -, tehát nyilván nem a maszkért tüntetők ellen sorakoznak fel a tankok. Azt is kizárhatjuk, hogy napokon belül kitörne az éhséglázadás, mert közölték, van elég élelmiszer. Azt nem mondták, hogy akiknek nincs pénzük, azok miből vásároljanak, de ezt igazán nem kérhetjük számon rajtuk, hisz rég belénk verték: Aki szegény, annyit is ér.

Nincs más válaszom, csak az,

hogy mi tankkal lövünk vírusra, hátha megijed, és inába száll a bátorsága. Nyugodjon meg tehát mindenki, mert nekem is azt írta valaki, hogy a miniszterelnök döntései miatt, most sokan fellélegezhettek. Ha lehet, ezt a nagy lélegzést otthon tegyék, mert az biztonságosabb.

 

figyu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük