Sorting by

×

Nem unatkozik a Bayer Zsolton szocializálódott kormánymédia: Karácsony Gergelyt idéz nyakra-főre

Karácsony Gergely meghallgatásával folytatódott hétfőn a fővárosi önkormányzat többpárti, a Városháza-ügyet vizsgáló bizottságának munkája. Az ülésen Karácsony Gergely bejelentette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi amiatt, hogy Schadl György, a Völner–Schadl-ügy egyik főszereplője, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar tavaly novemberben letartóztatott elnöke korábban gyanús ingatlanügyleteket kötött két fideszes vezetésű önkormányzattal. Ezekben érintett a fővárosi önkormányzat, mivel az épületekre vonatkozó elővásárlási jogával nem tudott élni.

A Kormánymédia mégsem ezt emelte ki, hanem…..

Az MTI híradása szerint felháborítónak nevezte a főpolgármester, hogy „kamu” hangfelvételek alapján „kamu” házkutatásokat tart a rendőrség és a vizsgálóbizottság elnökének, Kovács Péter XVI. kerületi polgármesternek (Fidesz-KDNP) azon kérdésére válaszolva, hogy szerinte a hangfelvételek nem valósak, úgy válaszolt:

„azt állítom, hogy sz…rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken”, ugyanis emberek beszélgetnek egymás között, így semmit nem bizonyít a felvétel.

Félreértés ne essék, nem tartom szerencsésnek a fenti mondatot, de szívre a kezet: Önöknél hányszor szakad el a cérna és mondanak ennél sokkal cifrábbakat is? Szinte hallom az ellenvetést, hogy Karácsony nem magánemberként káromkodott, ám vegyük figyelembe, hogy hetek óta kapja a hajánál előrángatott, az igazsággal bizonyítottan köszönő viszonyban sem lévő rágalmakat, minden mozdulatát árgus szemmel figyelik a ráállítottak és szinte mindegy, hogy “van rajta sapka, vagy nincs” öles betűkkel címlapsztorivá lesz minden mozdulata. Figyelembevéve, hogy a politikusnak sokkal többet kell tűrnie, mint a magánembernek, azért mielőtt bárki pálcát tör a főpolgármester felett, gondoljon bele a fentiekbe.

Deák Dániel, a Megafon-csillag közösségi oldalán azonnal felháborodott:

“Baloldali stílus, rottyon van Karácsony Gergely: “szarik” a Városháza-ügyben nyilvánosságra került hangfelvételekre és bizonyítékokra. Elfogadható viselkedés ez egy korrupciós botrányba került főpolgármestertől? Szerintem nem!”

A kommentekből….

“Micsoda flegma stílus! Durcás a főpolgármester úr?”

“A stílus magáért beszél. Se több, se kevesebb.”

“Ez igen! Így beszél egy komoly politikus! Gyönyörű Magyarországunk fővárosának főfőpolgármestere! Hát mit képzel ez! Milyen hangnemet enged már meg magának! Szègyelje magát!”

“Az évszázad vicce,hogy ez az ember főpolgármester tudott lenni.”

“El sem hiszem… Igy beszél a főváros polgármestere kamerák, választópolgárok előtt??? Szégyen és gyalázat!”

“Mennyire primitív, Ő a főváros polgármestere? Szégyen!”

“Ez a hülyegyerek akar miniszterelnök lenni? Ideg beteg, roncs”

Amiről nem tartották fontosnak beszámolni…..

Karácsony Gergely közösségi oldalán így foglalta össze a meghallgatáson történteket:

“Ma kiderült, hogy semmi nem volt igaz a Rogán Antal és a fővárosi Fidesz által a budapesti városvezetés ellen indított kampányból, mégis van mit vizsgálnia egy fővárosi vizsgálóbizottságnak: a Völner-ügy és a fővárosi Fidesz kapcsolatát.

A parlamentben a Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a hibás járványkezelés, a Pegazus-botrány, vagy a Völner-ügy vizsgálatára. De a Fővárosi Közgyűlés demokratikusan működik, itt működnek vizsgálóbizottságok, még kamuügyekben is. De itt az ideje a valódi tényfeltárásnak is!

A Völner-ügy szereplői nem csak papírzacskóban osztogatták a kenőpénzt, nem csak egyetemi vizsgákat intéztek a haveroknak és Rogán emberének, de több százmillió forint értékben jutottak, több esetben árul alul, nagyértékű belvárosi ingatlanokhoz.

Ezeknek közös jellemzője, hogy az ügyleteket fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül. A végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke az V. és VII. kerületi fideszes vezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron.

A VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat szintén a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó Schadl György vitt el. A lakásokat gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg.”

Kapcsolódó

Nem unatkozik a Bayer Zsolton szocializálódott kormánymédia: Karácsony Gergelyt idéz nyakra-főre

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.