Novák Katalin és Varga Judit hivatalos, publikus és kormányzati forrásból fenntartott Fb-oldalán letiltást ér a kritika

Teljesen új fb-jelenséget vetem észre: kedden és szerdán vettem észre, hogy nem látom, láthatom Varga Judit és Novák Katalin miniszter oldalát sem. A jelenség számomra teljesen érthetetlen, ezért Orbán Viktor oldalán tettem közzé a miniszterelnök úrnak írt nyílt levelemet.

Szeretnék miniszterelnök úrnál reklamálni,

hogy kormányának két minisztere, Novák Katalin és Varga Judit is letiltott hivatalos, publikus és kormányzati forrásból fenntartott Fb-oldalának látogatásától, láthatásától. Így aztán abban a “szerencsés” helyzetben vagyok, hogy egyik oldal hírfolyamában megjelenő propaganda anyagokat sem láthatom.

Ugyanakkor alapvető állampolgári jogomnak gondolom, hogy a kormányzat álláspontját, így a kormányt alkotó miniszterek információ közlését is elérhessem, megismerhessem.

Az is aggályos, ha egy-egy kormánypárti politikus és/vagy miniszter az oldalán letiltja a hozzászólási lehetőségemet, ám az már az információk szabad megismerésének elvébe ütközik, ha előlem elrejtik az oldalaikat, ahogy Novák Katalin és Varga Judit tette.

Nincs rá magyarázat, hogy akár egyetlen magyar állampolgárt is letiltsanak, hogy tevékenységüket, posztjaikat ne láthassam.

Miniszterelnök úr!

Itt az ön fb-oldalán már évek óta rendszeresen megosztottam kritikai észrevételeimet. Általában nem kíméltem az ön politikai tevékenységét, ám soha, semmilyen retorzió nem ért, a mai napig hozzá tudok szólni az ön posztjaihoz. Úgy gondolom, ugyanezt a magatartást elvárhatom a minisztereitől is.

Kérem miniszterelnök úr, hogy Novák Katalin és Varga Judit miniszterasszonyt is szólítsa fel, hogy nyilvános, politikusi fb-oldalukról egyetlen magyar állampolgárt se tiltsanak le és a hozzászólást is csak indokolt esetben vonják meg egy-egy felhasználótól.”

Üdvözlettel, Kinyó Norbert, újságíró

Forrás

Kapcsolódó

 

Novák Katalin és Varga Judit hivatalos, publikus és kormányzati forrásból fenntartott Fb-oldalán letiltást ér a kritika

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük