Novák: „világelső a mi kis országunk a családtámogatás, a családi értékek megjelenítése terén”

Önök szerint miért van az, hogy a regnáló magyar kormány mindenhez IS érteni akar és természetesen a legjobban a világon? Ha van is ráció egy-egy gondolatukban, – miért ne lehetne, aki dolgozik, az ugye …. – azt azonnal devalválják azzal, hogy korszakalkotónak, egyedüli kuriózumnak állítják be.

Novák asszony haknija a tengerentúlon

Az Egyesült Államok a magyar családtámogatási rendszert előremutatónak és követendő példának tartja

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Ez semmi, a TV2 még ennél is jobban beindította!

hétfőn a Tv2 Mokka című műsorának kanapéján mondta el – szó szerint –, hogy

„világelső a mi kis országunk a családtámogatás, a családi értékek megjelenítése terén”

Ezt abból vezette le magának, hogy Novák egy amerikai–magyar, szakmai konferenciáról tért haza Washingtonból, ahol kiderült számára, hogy „Amerika” is minket másolna, a

„legnagyobb élmény az volt, hogy minden amerikai megszólaló”

ezt erősítette meg a hozzászólásában.

Újabb kommunikációs kormánybaki: a lecserélt plakáton egy agyonhasznált mémpár látható

Ki, mit, hol mondott erről? Forrás, esetleg?

Novák Katalin közölte, múlt csütörtökön Washingtonban egy családpolitikai konferencián beszélt a magyar családpolitikáról, a rendezvényen részt vett a nagy amerikai családszervezetek mellett a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója és Donald Trump elnök egyik személyes tanácsadója is, mindannyian követendőnek tartották a magyar rendszert.

Ha jól értem, attól kellene megalapozottként olvasnunk a hírt, hogy ott volt – kik? – két Fehér Házhoz köthető figura.

Különösen nagy volt az érdeklődés az adórendszeren keresztüli támogatások, azaz a négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége iránt, amely a jövő évtől lép életbe, illetve a családi adókedvezmény iránt.

Előremutatónak értékelték továbbá, hogy egyes családtámogatások már magzati korban, a várandósság harmadik hónapja után járnak, és tetszést arattak a családbarát gondolkodást népszerűsítő kormányzati kisfilmek is

– számolt be a tapasztaltakról az államtitkár.

Sehol egy hivatkozás…..

Elismerően szóltak az amerikai résztvevők – kik, hol, mit mondtak? – az elmúlt évek eredményeiről is: arról, hogy Magyarországon 33 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma, másfélszeresére emelkedett a házasságkötéseké, és 20 éve nem volt olyan magas a gyerekvállalási kedv, mint most.

NER-ország kamu családtámogatási milliói

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük