Az Orbán-Bolsonaro páros, mint a „józanok koalíciója”? – Hétvégi Lendvaiság…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szombati gondolatait olvashatják…..

„Én nem hiszem, hogy normális vagyok!”

Az egykori Hacsek, a felejthetetlenül faarcú Kibédi Ervin komikus színész már 25 éve meghalt, de úgy érzem, ideje megkoszorúzni az emléktábláját a Damjanich utcában. Pedig annak idején már untam közismert kupléját: „Én nem hiszem, hogy normális vagyok!” Újabban viszont megtanultam tisztelni azt a képességet, -ezért járna a koszorú-, ha valaki nem feltétlenül csak azt tekinti normálisnak, amit maga képvisel.

Márpedig a kormány rendíthetetlen dölyffel ezt hirdeti

A kormánypárti blog szerint Orbán

„a normalitás és moralitás utolsó képviselője az EU-ban”.

A hasonló szellemű hetilap is így ír:

„A kormány a normalitás mellett áll ki”, míg „a nyugat-európai globalisták” és persze az ellenzék „szinte naponta bukkannak elő újabb és újabb abszurditással”.

Lila gőz….

Minden irgalmatlanságra és ostoba szűklátókörűségre a válasz, hogy ez a normális, ez a praktikus, józan álláspont, minden más veszélyes szélsőség, lila gőz, hagyományrombolás. Orbán most azt mondja, legutóbbi vendége,

„a trópusok Trumpjának”

nevezett brazil elnök vele együtt

„a józanok koalíciójához tartozik”.

Orbán, ahogy ilyenkor szokta, biztosította is a támogatásáról…

Vagyis ő is normális. Amúgy Pinochet rajongója, a brazil járványkezelés menthetetlen elfuserálója, (640.000 halott, bár ha a 211 millió lakosukhoz viszonyítom, nálunk az arány még ennél is rosszabb). Szerinte az oltottak könnyebben kapnak AIDS-t, a covidosok pedig szedjenek maláriaellenes gyógyszert. 2022-ben valószínűleg bukni fog, Orbán, ahogy ilyenkor szokta, biztosította is a támogatásáról.

A józanság és normalitás eme két bajnoka megállapodott a migrációellenes és családvédelmi együttműködésben.

„Örömmel jelentem, hogy a világ nagy globális kihívásai tekintetében azonos a megközelítésünk”

– deklarálta Orbán.

Ennek igazán örülök. Bolsonaronak a környezetvédelmi és klíma-kihívásokhoz mindenesetre az a megközelítése, hogy fütyül rájuk, ennek jegyében kiirtatott 26 négyzetkilométer esőerdőt, kivégeztetett 24 környezetvédelmi aktivistát, köztük a földjüket védő indián őslakosokat. Akikkel kapcsolatban azt hangoztatta: szégyelli, hogy Braziliában nem sikerült úgy kiirtani őket, mint az Egyesült Államokban.

Nekem különösen a család iránti elkötelezettsége tetszik

Mint mondta, ha a fia meleg volna, inkább a halálát kívánná.

Szép ez a családszeretet. Amúgy az egyik fia a vendégünk lesz a tavaszi nemzetközi kőkonzervatív konferencián. Bizonyára nem meleg. Viszont gyanúsítottja egy gazdasági visszaélésekben folyó vizsgálatnak.

Amiből csak az látszik, hogy apjával együtt szilárdan áll a józan realitás és nomalitás talaján. Helye van a józanok koalíciójában.

 

Az Orbán-Borsalino páros, mint a "józanok koalíciója"?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük