Orbán harcos jó éjszakát kívánt Brüsszelből – Kézitusa volt, afféle politikai kézitusa

Orbán Viktor pénteken, 0.40 perckor üzent közösségi oldalán Brüsszelből az érte itthon izguló harcostársaknak. Igazi harctéri jelentésben számolt be a csütörtök esti csatájáról. A valóságban azonban a brüsszeli csúcstalálkozón vett részt a miniszterelnök.

Kard ki, kard!

Az uniós vezetők egyetértettek a brüsszeli csúcstalálkozón a migráció úgynevezett külső kérdéseiben – a határvédelemben és a migránsok megállításában a határokon kívül –, de továbbra sincs egyetértés köztük a betelepítések és a bevándorlás kérdésében

– közölte Orbán Viktor miniszterelnök péntek kora hajnalban, összegezve a csúcstalálkozó első napjának eredményeit az MTI szerint.

Magyarország erős embere harcolni indult az Európai Unió csúcstalálkozójára, amiről nem árt emlékeztetni, hogy az a közösség, aminek tagjai vagyunk, aminek élvezzük előnyeit és ami számít arra, hogy tesszük a vállalt kötelezettségeinket is.

Kézitusa volt, afféle politikai kézitusa. A jó hír, hogy egyetértettünk a migráció úgynevezett külső kérdéseiben: határvédelem és a migránsok megállítása a határon kívül. A rosszabb hír az, hogy továbbra sem értünk egyet a betelepítések és a bevándorlás kérdésében. Továbbra is sokan vannak – nagyok és erősek – azok, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, és utána pedig kötelező erővel szét akarják osztani. Így Magyarországra is akarnak betelepíteni idegeneket, migránsokat, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk”

Orbán Viktor a videóban úgy fogalmazott, hogy

a közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok a szlovénok és mi is”. A hadállásokat meg tudtuk őrizni, de az ellenfeleinket nem tudtuk meggyőzni. A vita nem fejeződött be, a bíró a vitát felfüggesztette. Most néhány hét szünet következik. Márciusban újra találkozunk, és folytatódik a küzdelem a bevándorlás kérdése körül”

– mondta Orbán Viktor.

Az éjszakai beszámolóban szó sem esik arról, hogy érvelt, vitázott, uram bocsá’, rájött volna, hogy van mit átgondolnia. Nem, ő csak harcolt.

Megjegyezte, hogy a kétnapos uniós csúcstalálkozó péntek reggel folytatódik, de ezúttal már gazdasági és pénzügyi kérdések lesznek a napirenden.

Orbán megvédte Trumpot az EU-csúcson

Izgalmas, hosszú, komoly és mély vitát folytattak az Európai Tanácsban a kormányfők Jeruzsálem kérdéséről, s ennek során Magyarország sikerrel képviselte álláspontját – nyilatkozta Orbán Viktor pénteken reggel Brüsszelben az MTI-nek.

A magyar álláspont lényege az volt, hogy az Európai Uniónak semmilyen reakciót nem szükséges adnia az Egyesült Államok kormányának Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő döntésére – mondta. A csúcson ennek megfelelően olyan kompromisszum született, hogy az EU-nak ki kell állnia korábbi állásfoglalásai mellett, tehát a közel-keleti válság megoldásával kapcsolatos eddigi uniós álláspontot kell megerősíteni – ismertette a magyar kormányfő.

A témával kapcsolatban megjelent, ezen túlmenő nyilatkozatok, értelmezések nem felelnek meg a valóságnak – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

(forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük