Orbán harcba ment, puttonyában a temérdek vokssal, a győzelem mámorától (?) megrészegülve

Orbán Viktor reggel elhagyta az országot, – szürke, borongós is az ég felettünk – Brüsszelbe repült, hogy hátizsákjában a 2.2 millió támogató levéllel letarolja az Uniót. Aminek persze mi is tagja vagyunk. Hogy is van ez?

Patthelyzet

Orbán miniszterelnök csütörtök hajnalban Brüsszelbe utazott az uniós csúcstalálkozóra. Szándéka szerint kivont szablyával, – nem tudni, hogy vitte át a határon? – hogy beteljesítse a szerinte 2.2 millió magyar szent meggyőződését, miszerint nem tartunk Európával, ide ne jöjjön senki, majd mi jól elleszünk magunkban.

Kora délután újabb videóüzenet érkezett a körmét tövig rágott magyarságnak, amiben a főközszolga büszkén tudatta, hogy sikerült átvinnie a határon fegyverét és nemhiába tette, mert győztünk!

Mindezt arra alapozta, hogy megállapodott a többiekkel, hogy súlyos adóforintjainkkal támogatjuk az olaszországi menekültbefogadás nehéz helyzetét. Ez azt jelenti, hogy fizetünk azért, hogy ne ide jöjjenek a menekültek, vagyis patthelyzet alakult ki. Nem jönnek hozzánk, de fizetnünk kell a renitensségért.

Az, hogy ez milyen olvasatban győzelem, nem tudni. Mindenesetre beindult a gépezet, hogy az egált miként kommunikálja a Fidesz mindent letaroló győzelemként.

Most már csak el kell hinnünk, és az alkotó pihenhet még négy évet!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük